Levertraan Olie 1000mg - 120 capsules

Levertraan Olie 1000mg - 120 capsules

€ 15,37

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor 14 uur besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat zijn levertraanolie capsules? 

Levertraan olie capsules zijn gemaakt van de lever van Franse kabeljauw. Ze bevatten 90 mg EPA, 110 mg DHA en in totaal 257 mg Omega 3 per capsule. Daarnaast bevatten de capsules vitamine A en vitamine D.

Wat zijn Omega-3 vetzuren?

Omega-3 vetzuren zijn onverzadigde vetten die net als vitaminen en mineralen essentieel zijn in het lichaam. Essentieel betekent dat het lichaam deze vetzuren niet zelf kan aanmaken en je deze dus via voeding binnen moet zien te krijgen. Dit kan middels het twee ker peer week eten van vette vis. Omega 3 komt voor in 3 soorten: korte vetzuren (ALA) en twee langere vetzuren (EPA) en (DHA). ALA vetzuur zit in allerlei plantaardige bronnen en de langere vetzuren EPA en DHA komen alleen voor in visolie en algenolie. 

Werking van de Omega-3 vetzuren

ALA draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed (bij 200 mg per dag). DHA draagt bij tot de instandhouding van een normale hersenfunctie en een normaal gezichtsvermogen (bij 250mg per dag). DHA en EPA dragen bij tot een normale functie van het hart (bij 250mg EPA & DHA per dag).*

Omega-3 vetzuren zijn onverzadigde vetten die net als vitaminen en mineralen essentieel zijn in het lichaam. Essentieel betekent dat het lichaam deze vetzuren niet zelf kan aanmaken en je deze dus via voeding binnen moet zien te krijgen. Dit kan middels het twee keer peer week eten van vette vis als bijvoorbeeld wilde haring, sardientjes of makreel. Omega 3 komt voor in 3 soorten. Korte vetzuren (ALA) dit vetzuur zit in allerlei plantaardige bronnen als bijvoorbeeld lijnzaadolie, avocado’s en walnoten. En twee langere vetzuren (EPA) en (DHA), deze twee vetzuren komen alleen voor in visolie en algenolie. ALA is een voorloperstof van EPA en DHA, je lichaam zorgt voor deze omzetting. Je lichaam kan echter makkelijker EPA uit ALA EN DHA maken dan DHA uit ALA.

Vitamine A en vitamine D

Levertraanolie is een bron van vitamine A en vitamine D. Vitamine A ondersteunt de normale groei en een gezonde huid, haar en nagels.  Vitamine D draagt bij tot een normaal calciumgehalte in het bloed, de instandhouding van normale botten en spieren en een normale werking van het immuunsysteem.*

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

Dagelijks 1 x capsule tijdens of na de maaltijd. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Capsules met water innemen.

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website te vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. Buiten bereik van kinderen houden.

*Geoorloofde EFSA claims

 

Ingrediënten

Meer informatie
inhoud 120 caps
EAN-code 8717677965700
allergenen Vis
land van herkomst Non-EU
ingrediënten Overige ingrediënten (hulpstoffen): gelatine en glycerine (capsule).
voedingswaarde per capsule
lijnzaadolie 1000 mg
omega-3 257 mg
vitamine A 391 μg 49%
vitamine D 3,2 μg 64%