Biologisch Rustgevend complex tinctuur - 100 ml

Biologisch Rustgevend complex tinctuur - 100 ml

Voeg toe aan verlanglijst
€ 23,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Mattisson Rustgevend complex tinctuur is een uitgebalanceerde mix van Haver (Avena Sativa, herba), Echte Ballote (Ballota Nigra, Herba), Citroenmelisse (Melissa officinalis, herba) en Wilde Passiebloem (Passiflora incarnata, herba).

Wat is een tinctuur? 

Een tinctuur is een oplossing van diverse kruidenextracten op alcoholbasis. Deze kruiden worden gewonnen uit onder andere gedroogde planten, struiken, bladeren, paddenstoelen, zaden, hars en bloemen. Alle waardevolle stoffen worden vervaardigd door ze te laten trekken in zuivere, biologische alcohol. De alcohol zorgt ervoor dat de werkzame bestanddelen goed worden geëxtraheerd uit de kruiden en tegelijkertijd functioneert het als conserveringsmiddel. Als laatste wordt de tinctuur gezeefd, waarna er een krachtige moedertinctuur overblijft. 

Het voordeel van een tinctuur ten opzichte van een regulier supplement is dat de opname sneller is. Een tinctuur wordt namelijk direct via het mondslijmvlies in het bloed opgenomen en hoeft dus niet de hele spijsvertering door. Daarnaast is het gemakkelijker gericht doseren dan met een ander supplement, omdat je zelf de hoeveelheid druppels kunt bepalen. 

Haver

Avena betekent ‘gezond’ en is oorspronkelijk afkomstig uit het Midden Oosten. Belangrijke inhoudsstoffen zijn vitamines, mineralen, fytosterolen en oplosbare vezels.

Echte Ballote

Ballo is Grieks voor ‘verwerpen’ en verwijst naar het feit dat het vee deze plant om zijn verschrikkelijke geur niet wilde hebben. Van oorsprong is het afkomstig uit het Middellandse zeegebied en West Azië. Belangrijke inhoudsstoffen zijn glycosiden, bitterstoffen, flavonoïden en koffiezuur.

Citroenmelisse

Melissa betekent ‘honingbij’, omdat deze plant door zijn overvloedige nectar één van de beste honingplanten is. Van oorsprong is het afkomstig uit Turkije. Sinds mensenheugenis wordt deze plant ingezet om ‘het hart vrolijk te maken’. Belangrijke inhoudsstoffen zijn etherische oliën, fenolzuren, flavonoïden, looistoffen en bitterstoffen.

Wilde Passiebloem

De naam Passiflora is afgeleid van het Latijnse ‘Passio’ en ‘Flos’, wat lijden en bloem betekent. Dit komt af van Spaanse missionarissen in Zuid Amerika, die zagen de passiebloem als een symbool van lijden. Van oorsprong is deze plant afkomstig uit het Zuidoosten van de VS, Mexico, Brazilië en Peru. Belangrijke inhoudsstoffen zijn flavonoïden, alkaloïden en fytosterolen.

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren 

3x daags 30 druppels. De aanbevolen dosering niet overschrijden.  

Rechtop, droog, donker bewaren bij gemiddelde kamertemperaturen. Buiten bereik van kinderen houden. 

Opmerking 

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. 

Veiligheid 

Niet te gebruiken door kinderen of bij zwangerschap(swens) of lactatie en samen met medicatie voor hoge bloeddruk. 

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.  

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenAlcohol (Bio ethanol) (extractiemiddel), Haver (Avena sativa, herba) *, Zwarte Dovenetel (Ballota nigra, herba) *, Citroenmelisse (Melissa officinalis, herba) *, Wilde Passiebloem (Passiflora incarnata, herba). *. *Biologisch
voedingswaarde per90 druppels (4,5 ml) Alcoholische extracten van
Haver2,25 ml
Zwarte Dovenetel 0,75 ml
Citroenmelisse0,75 ml
Wilde Passiebloem0,75 ml

Specificaties

Meer informatie
inhoud100 ml
ProductkenmerkBiologisch, Vegan
EAN-code8720791840853
SKUMT1124
allergenenAllergenen vrij

Reviews