Biologisch Adaptogeen complex tinctuur - 100 ml

Biologisch Adaptogeen complex tinctuur - 100 ml

Voeg toe aan verlanglijst
€ 24,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Gratis advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Mattisson Adaptogeen complex tinctuur is een uitgebalanceerde mix van Vlezige hokjespeul (Astragalus membranaceus, radix), Chinese Ginseng (Panax ginseng, radix), Ashwagandha (Withania somnifera, radix) en Zonnehoed (Echinacea pallida, radix).

Wat is een tinctuur?

Een tinctuur is een oplossing van diverse kruidenextracten op alcoholbasis. Deze kruiden worden gewonnen uit onder andere gedroogde planten, struiken, bladeren, paddenstoelen, zaden, hars en bloemen. Alle waardevolle stoffen worden vervaardigd door ze te laten trekken in zuivere, biologische alcohol. De alcohol zorgt ervoor dat de werkzame bestanddelen goed worden geëxtraheerd uit de kruiden en tegelijkertijd functioneert het als conserveringsmiddel. Als laatste wordt de tinctuur gezeefd, waarna er een krachtige moedertinctuur overblijft.

Het voordeel van een tinctuur ten opzichte van een regulier supplement is dat de opname sneller is. Een tinctuur wordt namelijk direct via het mondslijmvlies in het bloed opgenomen en hoeft dus niet de hele spijsvertering door. Daarnaast is het gemakkelijker gericht doseren dan met een ander supplement, omdat je zelf de hoeveelheid druppels kunt bepalen.

Vlezige hokjespeul

Astragalus is een inheemse winterharde, kruidachtige plant afkomstig uit Oost-Azië. De belangrijkste inhoudsstoffen zijn flavonoïden, polysachariden en saponineglycosiden. 

Chinese Ginseng

Panax is afgeleid van de Griekse woorden ‘pan’ en ‘akos’, wat alle en remedie betekent. Oorspronkelijk groeide het in de bergbossen van Noord-Korea, Noordoost-China en Nepal. Belangrijke inhoudsstoffen zijn triterpenen, fytosterolen en glycopeptiden.

Ashwagandha

Oospronkelijk is Ashwagandha afkomstig uit India, Pakistan en Sri Lanka. Belangrijke inhoudsstoffen zijn steroïden, alkaloïden en mineralen.

Zonnehoed

Echinacea is afgeleid van het Griekse woord voor egel, ‘echinos’, wijzend op de stekelige bloemkegel. Oorspronkelijk is het kruid afkomstig uit Zuid-Amerika. Tegenwoordig wordt de plant over de hele wereld gekweekt.

Wat zijn de voordelen van Adaptogeen complex?

Panax Ginseng helpt bij vermoeidheid en stress*, draagt bij tot normale mentale prestaties* en is goed voor de concentratie.* Echinacea ondersteunt het imuunsysteem.* Astragalus ondersteunt de gemoedstoestand.*

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren 

3x daags 30 druppels. De aanbevolen dosering niet overschrijden.  

Rechtop, droog, donker bewaren bij gemiddelde kamertemperaturen. Buiten bereik van kinderen houden. 

Opmerking 

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. 

Veiligheid 

Raadpleeg voor gebruik uw arts of apotheker als u een schildklieraandoening heeft of gebruik maakt van medicijnen. Dit product kan een wisselwerking geven met diverse medicijnen (onder
andere bloedstollingsmiddelen en bloeddrukverlagers).

Niet langer dan 2 weken gebruiken naast immunosuppressieve medicatie, zoals prednison. Niet te gebruiken door kinderen of bij zwangerschap(swens) of lactatie.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.  

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediënten Alcohol (Bio ethanol) (extractiemiddel), Vlezige hokjespeul (Astragalus membranaceus, radix) *, Chinese Ginseng (Panax ginseng, radix) *, Ashwaganda (Withania somnifera, radix)*, Egelzonnehoed (Echinacea pallida, radix)*. *Biologisch
voedingswaarde per 90 druppels (4,5 ml) Alcoholische extracten van
Ashwaganda 0,75 ml
Chinese Ginseng 0,75 ml
Egelzonnehoed 0,75 ml
Vlezige hokjespeul 2,25 ml

Specificaties

Meer informatie
inhoud 100 ml
Productkenmerk Biologisch, Vegan
EAN-code 8720791840761
allergenen Allergenen vrij

Reviews