Biologisch Weerstand/Immuun complex tinctuur - 100 ml

Biologisch Weerstand/Immuun complex tinctuur - 100 ml

Voeg toe aan verlanglijst
€ 24,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Mattisson Weerstand Immuun complex tinctuur is een uitgebalanceerde mix van Kattenklauw (Uncaria tomentosa, cortex), Kaapse geranium (Pelargonium sidoides, herba), Zwarte bes (Ribus Nigrum, folium) en ABC-kruid (Spilanthes oleracea, herba).

Wat is een tinctuur? 

Een tinctuur is een oplossing van diverse kruidenextracten op alcoholbasis. Deze kruiden worden gewonnen uit onder andere gedroogde planten, struiken, bladeren, paddenstoelen, zaden, hars en bloemen. Alle waardevolle stoffen worden vervaardigd door ze te laten trekken in zuivere, biologische alcohol. De alcohol zorgt ervoor dat de werkzame bestanddelen goed worden geëxtraheerd uit de kruiden en tegelijkertijd functioneert het als conserveringsmiddel. Als laatste wordt de tinctuur gezeefd, waarna er een krachtige moedertinctuur overblijft. 

Het voordeel van een tinctuur ten opzichte van een regulier supplement is dat de opname sneller is. Een tinctuur wordt namelijk direct via het mondslijmvlies in het bloed opgenomen en hoeft dus niet de hele spijsvertering door. Daarnaast is het gemakkelijker gericht doseren dan met een ander supplement, omdat je zelf de hoeveelheid druppels kunt bepalen. 

Kattenklauw

Kattenklauw verwijst naar de klauwachtige uitsteeksels waarmee deze plant zich aan bomen vasthaakt. Oorspronkelijk is het afkomstig uit de hooglanden van het Amazonewoud. Belangrijke inhoudsstoffen zijn alkaloiden, polyfenolen, fytosterolen en glycosiden.

Kaapse geranium

Pelargonium is afgeleid van het Griekse woord ‘Pergos’ oftwel ‘Ooievaar’ en verwijst naar de bek van de zaadcapsules van de plant. De plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Belangrijke inhoudsstoffen zijn tannines, flavonoïden en coumarinederivaten.  

Zwarte bes

De Latijnse naam ‘Ribus nigrum’ betekent letterlijk zwarte bes. Deze bes is oorspronkelijk afkomstig uit Centraal en Oost-Europa. Belangrijke inhoudsstoffen zijn bioflavenoïden, looistoffen, proanthocyanen en etherische oliën.

ABC-kruid

Spilanthes is afgeleid van het Griekse woord ‘spilos’ en ‘anthe’, wat vlek en bloem betekent en verwijst naar het type bloem dat een wit bloemhoofd met zwarte pollen heeft. Oorspronkelijk is het afkomstig uit topische gebieden in Afrika en Zuid-Amerika. Belangrijke inhoudsstoffen zijn alkylamides en alkaloïden.

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren 

3x daags 30 druppels. De aanbevolen dosering niet overschrijden.  

Rechtop, droog, donker bewaren bij gemiddelde kamertemperaturen. Buiten bereik van kinderen houden. 

Opmerking 

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. 

Veiligheid 

Niet te gebruiken door kinderen of bij zwangerschap(swens) of lactatie en samen met medicatie voor hoge bloeddruk. 

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.  

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediënten Alcohol (Bio ethanol) (extractiemiddel), Kattenklauw (Uncaria tomentosa, cortex)*, Kaapse geranium (Pelargonium sidoides, herba)*, Zwartebes (Ribes nigrum, folium)*, Champagneblad (Spilanthes oleracea, herba)*. *Biologisch
voedingswaarde per 90 druppels (4,5 ml) Alcoholische extracten van
Champagneblad 0,75 ml
Kattenklauw 2,25 ml
Kaapse geranium 0,75 ml
Zwarte bes 0,75 ml

Specificaties

Meer informatie
inhoud 100 ml
Productkenmerk Biologisch, Vegan
EAN-code 8720791840839
allergenen Allergenen vrij

Reviews