Biologisch Dennenaalden complex tinctuur - 100 ml

Biologisch Dennenaalden complex tinctuur - 100 ml

Voeg toe aan verlanglijst
€ 24,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Mattisson Dennennaalden complex tinctuur is een uitgebalanceerde mix van Grove Den (Pinus sylvestris, folium), Bergden (Pinus montana, gemmae), Smalle Weegbree (Plantago lanceolate, herba) en Echte Tijm (thymus vulgaris, herba).

Wat is een tinctuur? 

Een tinctuur is een oplossing van diverse kruidenextracten op alcoholbasis. Deze kruiden worden gewonnen uit onder andere gedroogde planten, struiken, bladeren, paddenstoelen, zaden, hars en bloemen. Alle waardevolle stoffen worden vervaardigd door ze te laten trekken in zuivere, biologische alcohol. De alcohol zorgt ervoor dat de werkzame bestanddelen goed worden geëxtraheerd uit de kruiden en tegelijkertijd functioneert het als conserveringsmiddel. Als laatste wordt de tinctuur gezeefd, waarna er een krachtige moedertinctuur overblijft. 

Het voordeel van een tinctuur ten opzichte van een regulier supplement is dat de opname sneller is. Een tinctuur wordt namelijk direct via het mondslijmvlies in het bloed opgenomen en hoeft dus niet de hele spijsvertering door. Daarnaast is het gemakkelijker gericht doseren dan met een ander supplement, omdat je zelf de hoeveelheid druppels kunt bepalen. 

Grove Den

Pinus is afgeleid van het Keltische woord ‘pin’ dat staat voor rots en wijst er op dat deze boom oorspronkelijk in bergachtige gebieden groeit. Oorspronkelijk groeit deze boom in Noord-, Oost- en Midden-Europa, West-Azië, Schotland en Spanje. Belangrijke inhoudsstoffen zijn essentiële olie, bitterstoffen, hars en tanninen.

Smalle Weegbree

Weegbree wil zeggen: ‘wat zich aan de weg breed maakt’, omdat deze plant vaak langs de weg te vinden is. Oorspronkelijk groeit deze plant in Europa, Noord- en Centraal-Azië en Noord-Afrika. Belangrijke inhoudsstoffen zijn iridoïden, slijmstoffen, kiezelzuur, looistoffen, bitterstoffen en flavonoïden.

Echte Tijm

Thymus is afkomstig van het Griekse woord ‘thymon’, wat verbranden betekent, wegens het gebruik van tijm als zoete wierook. Het kruid is oorspronkelijk afkomstig uit het Westelijk Middellandse Zeegebied (Portugal, Spanje, Zuid-Frankrijk) en Griekenland. Belangrijke inhoudsstoffen zijn etherische olie, flavonoïden, triterpeenzuren, fenolzuren en looistoffen.

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren 

3x daags 30 druppels. De aanbevolen dosering niet overschrijden.  

Rechtop, droog, donker bewaren bij gemiddelde kamertemperaturen. Buiten bereik van kinderen houden. 

Opmerking 

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. 

Veiligheid 

Niet te gebruiken door kinderen of bij zwangerschap(swens) of lactatie en samen met medicatie voor hoge bloeddruk. 

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.  

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenAlcohol (Bio ethanol) (extractiemiddel), Grove den (Pinus sylvestris, folium) *, Bergden (Pinus montana, gemmae) *, Smalle weegbree (Plantago lanceolata, herba) *, Tijm (Thymus vulgaris, herba) *. *Biologisch
voedingswaarde per90 druppels (4,5 ml) Alcoholische extracten van
Grove den2,25 ml
Bergden 0,75 ml
Smalle weegbree0,75 ml
Tijm0,75 ml

Specificaties

Meer informatie
inhoud100 ml
ProductkenmerkBiologisch, Vegan
EAN-code8720791840778
allergenenAllergenen vrij

Reviews