Biologisch Solidago complex tinctuur - 100 ml

Biologisch Solidago complex tinctuur - 100 ml

Voeg toe aan verlanglijst
€ 23,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Mattisson Solidago complex tinctuur is een uitgebalanceerde mix van Guldenroede (Solidago virgaurea, herba), Berendruif (Arctostaphylos uva ursi, folium), Berk (Betula pubescens, folium) en Kattensnor (Orhosyphon aristatus, folium).

Wat is een tinctuur? 

Een tinctuur is een oplossing van diverse kruidenextracten op alcoholbasis. Deze kruiden worden gewonnen uit onder andere gedroogde planten, struiken, bladeren, paddenstoelen, zaden, hars en bloemen. Alle waardevolle stoffen worden vervaardigd door ze te laten trekken in zuivere, biologische alcohol. De alcohol zorgt ervoor dat de werkzame bestanddelen goed worden geëxtraheerd uit de kruiden en tegelijkertijd functioneert het als conserveringsmiddel. Als laatste wordt de tinctuur gezeefd, waarna er een krachtige moedertinctuur overblijft. 

Het voordeel van een tinctuur ten opzichte van een regulier supplement is dat de opname sneller is. Een tinctuur wordt namelijk direct via het mondslijmvlies in het bloed opgenomen en hoeft dus niet de hele spijsvertering door. Daarnaast is het gemakkelijker gericht doseren dan met een ander supplement, omdat je zelf de hoeveelheid druppels kunt bepalen. 

Guldenroede

Solidago komt van het Latijnse woord voor helen en versterken: ‘solidare’, wijzend naar zijn oude reputatie als wondheelmiddel. Oorspronkelijk groeit deze plant in Europa en West-Azië. De belangrijke inhoudsstoffen zijn flavonoïden, triterpeen saponinen en fenolzuren.

Berendruif

Arctostaphylos komt van de Griekse woorden ‘arktos’ en ‘staphyle’ wat beer en druiven betekent. Het schijnt namelijk dat beren dol zijn op deze druiven. Oorspronkelijk is de Berendruif afkomstig uit de koudere gebieden van het noordelijk halfrond (IJsland, Scandinavië en Noord-Amerika). De belangrijkste inhoudsstoffen zijn glycosiden, looistoffen, flavonoïden en triterpenen.

Berk

Betula is afgeleid van het Keltische ‘betu’ dat staat voor slaan. Deze naam refereert naar het oude Scandinavische gebruik om met berkentakjes te slaan om de bloedsomloop te stimuleren. De berk is een fenomeen in het noordelijk halfrond (Europa, Azië en Noord Amerika). De belangrijkste inhoudsstoffen zijn flavonoïden, etherische oliën, looistoffen, fenolzuren en saponinen.

Kattensnor

De naam kattensnor verwijst naar de bijzonder lange meeldraden van deze plant. De plant is afkomstig in vochtige streken in Zuidoost-Azië en Australië. Belangrijke inhoudsstoffen zijn mineralen, flavonoïden, organische zuren en etherische oliën.

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren 

3x daags 30 druppels. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Zorg voor voldoende hydratatie op dagen van gebruik. Maximaal 5 dagen achtereen en 5x per jaar gebruiken.  

Rechtop, droog, donker bewaren bij gemiddelde kamertemperaturen. Buiten bereik van kinderen houden. 

Opmerking 

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. 

Veiligheid 

Niet te gebruiken door kinderen of bij zwangerschap(swens) of lactatie en samen met medicatie voor hoge bloeddruk. Wij adviseren mannen te overleggen met een arts of therapeut voor gebruik.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.  

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenAlcohol (Bio ethanol) (extractiemiddel), Guldenroede (Solidago virgaurea, herba)*, Berendruif (Arctostaphylos uva ursi, folium) *, Berk (Ibetula pubescens, folium) *, Nierthee (Orhosyphon aristatus, folium)*. *Biologisch
voedingswaarde per90 druppels (4,5 ml) Alcoholische extracten van
Guldenroede2,25 ml
Berendruif0,75 ml
Nierthee0,75 ml
Berk (Betula pubescens, folium)*0,75 ml

Specificaties

Meer informatie
inhoud100 ml
ProductkenmerkBiologisch, Vegan
EAN-code8720791840822
allergenenAllergenen vrij

Reviews