Biologisch Nachtrust complex tinctuur - 100 ml

Biologisch Nachtrust complex tinctuur - 100 ml

Voeg toe aan verlanglijst
€ 23,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Mattisson Nachtrust complex tinctuur is een uitgebalanceerde mix van Slaapmutsje (Eschscholzia californica, herba), Lavendel (Lavendula angustofolia, herba), Winterlinde (Tilia cordata, flos) en Mulungu (Erythrina mulungu, cortex).

Wat is een tinctuur? 

Een tinctuur is een oplossing van diverse kruidenextracten op alcoholbasis. Deze kruiden worden gewonnen uit onder andere gedroogde planten, struiken, bladeren, paddenstoelen, zaden, hars en bloemen. Alle waardevolle stoffen worden vervaardigd door ze te laten trekken in zuivere, biologische alcohol. De alcohol zorgt ervoor dat de werkzame bestanddelen goed worden geëxtraheerd uit de kruiden en tegelijkertijd functioneert het als conserveringsmiddel. Als laatste wordt de tinctuur gezeefd, waarna er een krachtige moedertinctuur overblijft. 

Het voordeel van een tinctuur ten opzichte van een regulier supplement is dat de opname sneller is. Een tinctuur wordt namelijk direct via het mondslijmvlies in het bloed opgenomen en hoeft dus niet de hele spijsvertering door. Daarnaast is het gemakkelijker gericht doseren dan met een ander supplement, omdat je zelf de hoeveelheid druppels kunt bepalen. 

Slaapmutsje

Slaapmutsje verwijst zowel naar het slaapopwekkende effect van het kruid als naar het feit dat de kelk bij het ontluiken van de bloem als een slaapmuts afvalt. Oorspronkelijk is het afkomstig uit het zuidwesten van Noord-Amerika, het is zelfs het officiële bloemensymbool van de staat California. De belangrijkste inhoudsstoffen zijn alkaloïden en flavenolglycosiden.

Lavendel

Lavendula is vermoedelijk afkomstig van het Latijnse woord Lavere, wat wassen betekent. Duidend op het gebruik van dit kruid door Romeinen in hun baden en zepen. In de oudheid werd lavendel namelijk vooral gebruikt omwille van de zuiverende eigenschappen. Oorspronkelijk is dit kruid afkomstig uit het westelijke Middellandse Zeegebied, Italië en de Balkan. De belangrijkste inhoudsstoffen zijn etherische oliën, looistoffen, bitterstoffen, flavonoïden en triterpenen.

Winterlinde

Tilia is afgeleid van het Latijnse ‘Telum’ dat ‘Speer’ betekent. Het heet zo omdat het lichte en buigbare hout van de linde werd gebruikt door de Romeinen om handvaten van speren mee te maken. Oorspronkelijk is het kruid afkomstig uit Groot-Brittannië, Denemarken, Polen, Zuid-Zweden en Zuid-Noorwegen. De belangrijkste inhoudsstoffen zijn slijmstoffen, looistoffen, flavonoïden, etherische oliën en pectine.

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren 

1-2 maal 45 druppels in de uren voor het slapen. De aanbevolen dosering niet overschrijden.  

Rechtop, droog, donker bewaren bij gemiddelde kamertemperaturen. Buiten bereik van kinderen houden. 

Opmerking 

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. 

Veiligheid 

Niet te gebruiken door kinderen of bij zwangerschap(swens) of lactatie en samen met medicatie voor hoge bloeddruk. 

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.  

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenAlcohol (Bio ethanol) (extractiemiddel), Slaapmutsje (Eschscholzia californica, herba) *, Echte Lavendel (Lavandula angustofolia, herba) *, Linde (Tilia cordata, flos) *, Mulungu (Erythrina mulungu, cortex) *. *Biologisch
voedingswaarde per90 druppels (4,5 ml) Alcoholische extracten van
Slaapmutsje2,25 ml
Echte Lavendel0,75 ml
Linde0,75 ml
Mulungu0,75 ml

Specificaties

Meer informatie
inhoud100 ml
ProductkenmerkBiologisch, Vegan
EAN-code8720791840846
SKUMT1123
allergenenAllergenen vrij

Reviews