Biologisch Meidoorn complex tinctuur - 100 ml

Biologisch Meidoorn complex tinctuur - 100 ml

Voeg toe aan verlanglijst
€ 23,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Mattisson Meidoorncomplex tinctuur is een uitgebalanceerde mix van Meidoorn (Crataegus laevigata, flos en fructus), Maretak (Viscum Album, herba) en de Aziatische Waternavel (Centella Asiatica, herba).

Wat is een tinctuur? 

Een tinctuur is een oplossing van diverse kruidenextracten op alcoholbasis. Deze kruiden worden gewonnen uit onder andere gedroogde planten, struiken, bladeren, paddenstoelen, zaden, hars en bloemen. Alle waardevolle stoffen worden vervaardigd door ze te laten trekken in zuivere, biologische alcohol. De alcohol zorgt ervoor dat de werkzame bestanddelen goed worden geëxtraheerd uit de kruiden en tegelijkertijd functioneert het als conserveringsmiddel. Als laatste wordt de tinctuur gezeefd, waarna er een krachtige moedertinctuur overblijft. 

Het voordeel van een tinctuur ten opzichte van een regulier supplement is dat de opname sneller is. Een tinctuur wordt namelijk direct via het mondslijmvlies in het bloed opgenomen en hoeft dus niet de hele spijsvertering door. Daarnaast is het gemakkelijker gericht doseren dan met een ander supplement, omdat je zelf de hoeveelheid druppels kunt bepalen. 

Meidoorn

Crataegus is afgeleid van het Griekse woord ‘kratos’, wat staat voor kracht en sterkte. Dit sloeg op de uitgesproken hardheid van het hout. Oorspronkelijk is het afkomstig uit Europa en Siberië. Belangrijke inhoudsstoffen zijn flavonoïden, aromatische aminen, fenolzuren en triterpeenzuren.

Maretak

Viscum komt van het Latijnse ‘viscosus’, wat wijst op de kleverige inhoud van de bessen. Album betekent wit en staat voor de kleur van de bessen. Oorspronkelijk is de bes afkomstig uit Europa en Noordwest-Afrika. Belangrijke inhoudsstoffen zijn amines, aminozuren, tannines, flavonoïden en polypeptiden.

Aziatische Waternavel

Centella asiatica, oftewel Hydrocotyle asiatica is afgeleid van het Latijnse woord ‘hudor’ en ‘katyle’, wat zoiets als waterbeker betekent en wijst op het kuipvormige blad van deze plant. De herkomst van deze plant is Zuid-Azië, Australië en Zuid-Afrika. Belangrijke inhoudsstoffen zijn triterpenoïden, saponinen, triterpeenzuren, etherische oliën en bioflavonoïden.

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

3x daags 30 druppels. De aanbevolen dosering niet overschrijden. 

Rechtop, droog, donker bewaren bij gemiddelde kamertemperaturen. Buiten bereik van kinderen houden.

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

Veiligheid

Niet te gebruiken door kinderen of bij zwangerschap(swens) of lactatie en samen met medicatie voor hoge bloeddruk.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. 

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenAlcohol (Bio ethanol)(extractiemiddel), Meidoorn (Crataegus laevigata, flos)*, Meidoorn (Crataegus laevigata, fructus)*, Maretak (Viscum album, herba)*, Gotu cola (Centella asiatica, Gotu cola, herba)*. *Biologisch
voedingswaarde per90 druppels (4,5 ml) Alcoholische extracten van
Gotu cola0,75 ml
Maretak0,75 ml
Meidoorn (Crataegus laevigata, flos)2,25 ml
Meidoorn (Crataegus laevigata, fructus)0,75 m

Specificaties

Meer informatie
inhoud100 ml
ProductkenmerkBiologisch, Vegan
EAN-code8720791840730
allergenenAllergenen vrij

Reviews