Biologisch Ribes Nigrum complex tinctuur - 100 ml

Biologisch Ribes Nigrum complex tinctuur - 100 ml

Voeg toe aan verlanglijst
€ 23,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Mattisson Ribes Nigrum complex tinctuur is een uitgebalanceerde mix van Zwarte Bes (Ribes Nigrum folium, gemmae en fructus) en Chinese ginseng (Panax Ginseng, radix).

Wat is een tinctuur? 

Een tinctuur is een oplossing van diverse kruidenextracten op alcoholbasis. Deze kruiden worden gewonnen uit verschillende bestanddelen, waaronder gedroogde planten, struiken, bladeren, paddenstoelen, zaden, hars en bloemen. Alle waardevolle stoffen worden vervaardigd door ze te laten trekken in zuivere, biologische alcohol. De alcohol zorgt ervoor dat de werkzame bestanddelen goed worden geëxtraheerd uit de kruiden en tegelijkertijd functioneert het als conserveringsmiddel. Als laatste wordt de tinctuur gezeefd, waarna er een krachtige moedertinctuur overblijft. 

Wat zijn de voordelen van een tinctuur?

Het voordeel van een tinctuur ten opzichte van een regulier supplement is dat de opname sneller is, tincturen bezitten daarom uitsluitend de juiste kruiden. Een tinctuur wordt namelijk direct via het mondslijmvlies in het bloed opgenomen en hoeft dus niet de hele spijsvertering door. Daarnaast is het gemakkelijker gericht doseren dan met een ander supplement, omdat je zelf de hoeveelheid druppels kunt bepalen. 

Zwarte Bes

De Latijnse naam ‘Ribes Nigrum’ betekent letterlijk zwarte bessen. De bes is oorspronkelijk afkomstig uit Centraal en Oost-Europa en Noord Midden-Azië. De zwarte bes bevat verschillende voedingsstoffen waaronder vitaminen en mineralen. Belangrijke inhoudsstoffen zijn vitamine C, bioflavenoïden, anthocyanen, zuren en looistoffen. De Ribes Nigrum kent verschillende toepassingen. Zo wordt het in recepten gebruikt, maar wordt het ook verwerkt in voedingssupplementen.  

Chinese ginseng

Panax is afgeleid van de Griekse woorden ‘pan’ en ‘akos’, wat alle en remedie betekent. Wijzend op de brede toepassing van deze plant als een ‘alles genezend middel.’ Oorspronkelijk groeide het in de bergbossen van Noord-Korea, Noordoost China en Nepal. Belangrijke inhoudsstoffen zijn triterpenen, fytosterolen en glycopeptiden. 

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren 

3x daags 30 druppels. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Maximaal 4 weken achtereen gebruiken.

Rechtop, droog, donker bewaren bij gemiddelde kamertemperaturen. Buiten bereik van kinderen houden. 

Opmerking 

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. 

Veiligheid 

Raadpleeg voor gebruik uw arts of apotheker als u gebruik maakt van medicijnen. Dit product kan een wisselwerking geven met diverse medicijnen (onder andere bloeddrukverlagers en antistollingsmiddelen). Niet te gebruiken door kinderen of bij zwangerschap(swens) of lactatie.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.  

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenIngrediënten: Alcohol (Bio ethanol) (extractiemiddel), Zwarte bes (Ribes nigrum, folium)*, Zwarte bes (Ribes nigrum, gemmae)*, Zwarte bes (Ribes nigrum, fructus)*, Ginseng (Panax ginseng, radix)*. *Biologisch
voedingswaarde per90 druppels (4,5 ml) Alcoholische extracten van
Zwarte bes (folium)2,25 ml
Zwarte bes (fructus) 0,75 ml
Zwarte bes (gemmae)0,75 ml
panax ginseng0,75 ml

Specificaties

Meer informatie
inhoud100 ml
ProductkenmerkBiologisch, Vegan
EAN-code8720791840808
SKUMT1119
allergenenAllergenen vrij

Reviews