Gebruik de code GRATISGEMBER voor een gratis fles Ginger Boost bij elke bestelling vanaf €75.

Biologisch Echinacea complex tinctuur - 100 ml

Biologisch Echinacea complex tinctuur - 100 ml

Voeg toe aan verlanglijst
€ 24,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Gratis advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Mattisson Echinacea complex tinctuur is een uitgebalanceerde mix van Rode Zonnehoed (Echinacea purpurea, herba), Egelzonnehoed (Echinacea pallida, planta tota), Smalbladige zonnehoed (Echinacea angustofolia, radix) en de Vlezige hokjespeul (Astragalus membranaceus, radix).

Wat is een tinctuur? 

Een tinctuur is een oplossing van diverse kruidenextracten op alcoholbasis. Deze kruiden worden gewonnen uit onder andere gedroogde planten, struiken, bladeren, paddenstoelen, zaden, hars en bloemen. Alle waardevolle stoffen worden vervaardigd door ze te laten trekken in zuivere, biologische alcohol. De alcohol zorgt ervoor dat de werkzame bestanddelen goed worden geëxtraheerd uit de kruiden en tegelijkertijd functioneert het als conserveringsmiddel. Als laatste wordt de tinctuur gezeefd, waarna er een krachtige moedertinctuur overblijft. 

Het voordeel van een tinctuur ten opzichte van een regulier supplement is dat de opname sneller is. Een tinctuur wordt namelijk direct via het mondslijmvlies in het bloed opgenomen en hoeft dus niet de hele spijsvertering door. Daarnaast is het gemakkelijker gericht doseren dan met een ander supplement, omdat je zelf de hoeveelheid druppels kunt bepalen. 

Wat is Echinacea?

Echinacea is afgeleid van het Griekse woord voor egel: ‘echinos’, wijzend op de stekelige bloemkegel. Purpurea slaat op de mooie paarse kleur van de bloem. Oorspronkelijk is het kruid afkomstig uit Zuid-Amerika. Tegenwoordig wordt de plant over de hele wereld gekweekt.

De belangrijkste inhoudsstoffen van het kruid zijn polysachariden, alkamiden, etherische oliën en flavonoïden.

Wat is Astragalus?

Astragalus is een inheemse winterharde, kruidachtige plant afkomstig uit Oost-Azië. De belangrijkste inhoudsstoffen zijn flavonoïden, polysachariden en saponineglycosiden. 

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren 

3x daags 30 druppels. De aanbevolen dosering niet overschrijden.  

Rechtop, droog, donker bewaren bij gemiddelde kamertemperaturen. Buiten bereik van kinderen houden. 

Opmerking 

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. 

Veiligheid 

Niet te gebruiken door kinderen of bij zwangerschap(swens) of lactatie en samen met medicatie voor hoge bloeddruk. 

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. Niet langer dan 2 weken gebruiken naast immunosuppressieve medicatie, zoals prednison.

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediënten Alcohol (Bio ethanol) (extractiemiddel), Rode zonnehoed (Echinacea purpurea, herba) *, Egel zonnehoed (Echinacea pallida, planta tota) *, Smalle Purperhoed (Echinacea angustofolia, radix) *, Vlezige Hokjespeul (Astragalus membranaceus, radix) *. *Biologisch
voedingswaarde per 90 druppels (4,5 ml) Alcoholische extracten van
Rode Zonnehoed 0,75 ml
Egel Zonnehoed 0,75 ml
Smalle Purperhoed 0,75 ml
Vlezige hokjespeul 0,75 ml

Specificaties

Meer informatie
inhoud 100 ml
Productkenmerk Biologisch, Vegan
EAN-code 8720791840860
allergenen Allergenen vrij

Reviews