Runder Collageen

Collageen, een cruciaal eiwit in het bindweefsel van het lichaam. Runder collageen, gewonnen uit runder huid, botten en kraakbeen en is rijk aan collageentypes 1 en 3.  Na het 25e levensjaar vermindert de natuurlijke collageenproductie. Collageen producten bieden een oplossing door geconcentreerd collageen gemakkelijk opneembaar te maken voor het lichaam.

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Runder Collageen Blend Peptan® Type I - 180 capsules
  Runder Collageen Blend Peptan® Type I - 180 capsules
  € 23,95
 2. Biologische Runder Botten Bouillon - Beef Bone Broth - 180 g
  Biologische Runder Botten Bouillon - Beef Bone Broth - 180 g
  € 23,95
 3. Runder Botten Bouillon - Beef Bone Broth - 250 g
  Runder Botten Bouillon - Beef Bone Broth - 250 g
  € 21,95
 4. Runder Collageen Poeder Peptan® Puur - 300 g
  Runder Collageen Poeder Peptan® Puur - 300 g
  € 21,95
 5. Runder Collageen Poeder Peptan® Blend - Vanille smaak - 300 g
  Runder Collageen Poeder Peptan® Blend - Vanille smaak - 300 g
  € 23,95
 6. Runder Collageen Poeder Solugel® - Grass-Fed - 300 g
  Runder Collageen Poeder Solugel® - Grass-Fed - 300 g
  € 23,95
 7. Runder Collageen Poeder Peptan® Puur - 60 gram
  Runder Collageen Poeder Peptan® Puur - 60 gram
  € 4,95
 8. Biologische Runder Botten Bouillon - Beef Bone Broth - 240 ml
  Biologische Runder Botten Bouillon - Beef Bone Broth - 240 ml
  € 6,95

8 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Runder Collageen

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit dat een essentieel onderdeel vormt van het bindweefsel in het menselijk lichaam. Het is het meest voorkomende eiwit in het lichaam en heeft een structurele rol, waardoor het weefsels en structuren zoals huid, botten, pezen, kraakbeen en bloedvaten bij elkaar houdt. Collageen wordt geproduceerd door specifieke cellen in het lichaam.  

 

Wat is Runder collageen?

Runder collageen is een type collageen dat wordt gewonnen uit de huid, botten en kraakbeen van runderen. Rundercollageen wordt verwerkt tot producten die worden gepromoot voor verschillende gezondheidsvoordelen. Het belangrijkste voordeel van Runder collageen is dat het rijk is aan collageentype 1 en 3. Deze type zijn overvloedig aanwezig in huid, botten en andere bindweefsels.  

 

Welke effecten heeft de daling van collageenproductie?  

Vanaf ongeveer het 25e levensjaar begint het lichaam geleidelijk minder collageen te produceren. Deze afname van het eiwit heeft merkbare gevolgen, zowel uiterlijk als innerlijk. Denk hierbij aan zichtbare aspecten zoals huidveroudering, inclusief rimpels en uitdroging, maar ook aan minder opvallende gevolgen zoals afname van spiermassa en verminderde flexibiliteit van gewrichten.

 

Waarom collageensupplementen gebruiken?  

Hoewel we de afname van natuurlijke collageenproductie niet kunnen stoppen, kunnen we wel stappen ondernemen om tekorten van dit eiwit te voorkomen. Het gebruik van een collageen product heeft als voordeel dat het een geconcentreerde bron van collageen biedt in een vorm die gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen. Dit kan helpen om de collageenbalans te ondersteunen en mogelijke tekorten te minimaliseren.

 

Hoeveel runder collageen per dag?

De aanbevolen hoeveelheid rundercollageen hangt af van welk product je gebruikt en het doel waar het voor gebruikt wordt. Over het algemeen is de dagelijkse hoeveelheid 5 tot 10 gram per dag. Hierbij is het belangrijk de verpakking van het product altijd goed te lezen en de aanbevolen dosering niet te overschrijden. Bij gebruik van rundercollageen door bijvoorbeeld water of sap het liefst een half uur voor de maaltijd innemen.  

 

Meer collageen supplementen?

Ben je benieuwd naar verschillende soorten collageen? Neem dan even een kijkje op onze algemene pagina van collageen. Hier vind je het volledige assortiment met alle verschillende vormen van collageen die Mattisson aanbiedt.