Marine collageen

Collageen is een eiwit dat voorkomt in het bindweefsel van het lichaam. Marine collageen is afkomstig van de botten en kraakbeen van vis en schelpdieren. Na het 25e levensjaar neemt de natuurlijke collageenproductie af. Collageen producten kunnen een oplossing bieden door geconcentreerd collageen gemakkelijk opneembaar te maken voor het lichaam.  

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Marine Collageen Blend Peptan® Type I - 180 capsules
  Marine Collageen Blend Peptan® Type I - 180 capsules
  € 24,95
 2. Marine Collageen AlkaGreens poeder - 300 g
  Marine Collageen AlkaGreens poeder - 300 g
  € 29,95
 3. Marine Collageen Poeder Peptan® Puur - 300 g
  Marine Collageen Poeder Peptan® Puur - 300 g
  € 32,95
 4. Marine Collageen Poeder Peptan® Blend - 300 g
  Marine Collageen Poeder Peptan® Blend - 300 g
  € 34,95
 5. Marine Collageen Peptan® Blend - MSC - 300 g
  Marine Collageen Peptan® Blend - MSC - 300 g
  € 39,95

5 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Marine collageen

Wat is collageen?

Collageen is een natuurlijk voorkomend structureel eiwit dat voorkomt in de huid, gewrichten en botten. Naarmate je ouder wordt en door factoren, zoals fysieke stress, omgevingsfactoren en overmatige belasting van botten en gewrichten kunnen de natuurlijke niveaus afnemen. Vanaf het 25e levensjaar neemt de aanmaak van collageen af. Dit kan leiden tot minder elasticiteit van de huid, fijne lijntjes en rimpels.  

 

Wat is Marine collageen?

Marine collageen is een type collageen dat afkomstig is van vis en andere zeedieren, zoals schelpdieren. Het is vergelijkbaar met andere vormen van collageen, maar wordt specifiek gewonnen uit de huid, schubben en botten van vis en andere zeedieren. Net als andere vormen van collageen is vis collageen een eiwit dat een belangrijk structureel component vormt van verschillende weefsels in het lichaam, waaronder huid, botten, pezen, kraakbeen en bloedvaten. Een belangrijk voordeel van marine collageen is dat het een bron van collageen is voor mensen die liever geen vlees eten of op zoek zijn naar alternatieve bronnen van collageen.  

 

Marine collageen supplementen en poeders  

Vis collageen wordt vaak gebruikt als een vegan alternatief, vergelijkbaar met andere collageen producten. Deze producten bieden een aantal mogelijke gezondheidsvoordelen. De marine collageen producten zijn ideaal voor pescotariers: mensen die vis eten, maar geen vlees. Dit omdat de collageen producten afkomstig zijn van vis en zeedieren. Marine collageen wordt vaak in poedervorm verkocht en kan worden toegevoegd aan drankjes, smoothies of andere voedingsmiddelen.  

 

MSC Collageen  

Mattisson marine collageen bestaat uit MSC gecertificeerde vis collageen met vitamine C en hyaluronzuur. MSC staat voor het Marine Stewardship Council en is het keurmerk voor duurzame wild gevangen vis. We spreken van duurzame visserij wanneer het volgens de MSC-visserijstandaard is.  
Vitamine C draagt bij tot de vorming van collageen voor de normale werking van het kraakbeen, de huid en de botten.  

 

Hoeveel marine collageen per dag?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vis collageen kan variëren. Over het algemeen is de dosering van 2,5 tot 10 gram marine collageen per dag aanbevolen. Het liefst een half uur voor de maaltijd innemen en de aanbevolen dosering niet overschrijden.  

 

Andere collageen supplementen en poeders?

Ben je benieuwd naar andere soorten collageen? Neem dan even een kijkje op de algemene pagina van collageen en bekijk alle varianten die Mattisson aanbiedt.