20% korting op multivitamines met code: Multi20. Shop nu!

Selenium methionine 200mcg - 90 capsules

Selenium methionine 200mcg - 90 capsules

Voeg toe aan verlanglijst
€ 19,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is selenium?

Selenium is een essentieel sporenelement dat van nature voorkomt in de bodem en in bepaalde voedingsmiddelen. Paranoten, vis en schaaldieren zijn goede bronnen van selenium, maar het kan ook worden gevonden in andere voedingsmiddelen zoals volkorengranen, eieren, vlees en zuivelproducten. De hoeveelheid selenium in voedingsmiddelen hangt af van de hoeveelheid selenium in de bodem waarin ze worden geteeld of geproduceerd.

Waar is selenium goed voor?

Selenium is belangrijk voor de gezondheid vanwege de vele rollen die het speelt in het lichaam. Selenium is essentieel voor een gezonde werking van het immuunsysteem en de schildklier. Het is ook een antioxidant die beschermt tegen schade door vrije radicalen en bijdraagt aan het behoud van gezonde haren en nagels. Bovendien kan selenium een belangrijke rol spelen bij de vruchtbaarheid van de man.

Wat is seleniummethionine?

Seleniumethionine is een vorm van selenium die beter wordt opgenomen en gebruikt door het lichaam dan andere vormen van seleniumsupplementen. Dit komt doordat seleniumethionine wordt gevormd door de binding van selenium aan het aminozuur methionine, waardoor de biologische beschikbaarheid en opname in het lichaam wordt verhoogd. Seleniummethionine is daarom een effectieve manier om de dagelijke inname van selenium te verhogen. 

Selenium Select®

Selenium Select® is een biologisch beschikbare en veilige vorm van seleniumsuppletie. Uit onderzoek op de markt is gebleken dat er zogenaamde "selenium methionine" aangeboden wordt die feitelijk niet overeenkomt met de grondstof die de ESFA in haar scientific opinion van mei 2009 heeft goedgekeurd. 

De misleidende producten die als selenium methionine aangeboden worden zijn mengsels van methionine met anorganisch Selenium zoals natrium seleniet. Selenium afkomstig van natrium seleniet veroorzaakt na inname in een keer hoge concentraties in de darm, terwijl de selenium die binnenkomt via het molecuul langzaam vrijgegeven wordt, zoals de ESFA ook gemotiveerd heeft.

Waarschuwing

Hoewel selenium essentieel is voor de gezondheid, kan te veel selenium schadelijk zijn. Het is daarom belangrijk om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te respecteren en niet te veel seleniumsupplementen te nemen zonder medisch advies. 

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren 

1 x daags 1 capsule tijdens of na de maaltijd innemen met water.
De aanbevolen dosering niet overschrijden. Houd ook rekening met
de inname van selenium uit andere voedingssupplementen.
Niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding.

Koel, droog en afgesloten bewaren. Buiten bereik van kinderen houden.

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. 

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenRijstzetmeel (vulstof), HPMC vegetarische capsule (huls), Selenium Select® (Dicalciumfosfaat (hulpstof), L-Selenomethionine)
voedingswaarde percapsule
Selenium Select®40 mg
waarvan elementair Selenium200 μg (364%)

Specificaties

Meer informatie
inhoud90 caps
ProductkenmerkVegan
EAN-code8720959400523
SKUMT2407
allergenenAllergenen vrij

Reviews