Zink Gluconaat 25 mg - 60 tabletten

Zink Gluconaat 25 mg - 60 tabletten

Voeg toe aan verlanglijst
€ 8,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is zink?

Zink behoort tot de meest voorkomende sporenelementen in het lichaam en is essentieel voor de gezondheid. Het wordt aangetroffen in de botten, spieren, lever, nieren en huid. Het lichaam kan zelf geen zink aanmaken of opslaan en moet dit sporenmineraal daarom voldoende binnenkrijgen uit voeding. Je kunt de meeste zink halen uit schaal- en schelpdieren, aangezien de opname uit dierlijke voeding beter is. Graan en peulvruchten bevatten ook zink, maar de fytaten die voorkomen in deze voeding verlagen de opneembaarheid. Een tekort kan daarom op de loer liggen als je geen of weinig schaal- of schelpdieren eet.

Waar is zink goed voor?

Zink is onderdeel van een groot aantal enzymen die betrokken zijn bij de stofwisseling. Zink is onder meer nodig voor de opbouw van eiwitten en de groei en ontwikkeling van weefsel.

Zink ondersteunt de botten, draagt bij aan een normale celdeling, een normaal geheugen, een normale hormoonhuishouding, een normale werking van het immuunsysteem, een normale metabolisatie van koolhydraten, eiwitten en vetten, helpt bij het opbouwen van lichaamseiwitten, om scherp te blijven zien en het gezond houden van de huid, haar en nagels.

Heb ik een zinktekort?

Voor mannen geld een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 9 milligram zink en voor vrouwen is dit 7 milligram. Toch kan de werkelijke zinkbehoefte sterk variëren, afhankelijk van factoren als leeftijd, geslacht, chronische aandoeningen, sport, zwangerschap of medicijnen. Deze factoren hebben namelijk invloed op de zinkbehoefte (verhoogd bij veganisme, zwangerschap, diabetes, roken of chronische stress), zinkopname (verlaagd bij spijsverteringsproblemen) of zinkuitscheiding (verhoogd bij nierziekten, hartfalen of alcoholisme).  

Verschijnselen van een zinktekort kunnen zijn: haaruitval, vermindering van reuk en smaak, witte vlekken op de nagels, slechte wondgenezing, verminderde afweer tegen infecties en nachtblindheid.

Wat is zinkgluconaat?

Als je opzoek gaat naar een zink supplement, kom je er al snel achter dat er veel verschillende soorten en vormen beschikbaar zijn van dit populaire sporenelement. De verschillende benamingen zeggen iets over de stof waar zink mee gecombineerd is. Een pure vorm van zink is niet opneembaar voor het lichaam en een binding met een andere stof is daarom noodzakelijk. Idealiter is dit een organische stof, aangezien een niet-natuurlijke binding de opname belemmert.

Zinkgluconaat is gebonden aan gluconzuur, een stof die het lichaam zelf ook maakt van glucose. Deze organische binding zorgt ervoor dat het zink beter wordt opgenomen dan het geval is bij anorganisch gebonden zinkzouten zoals zinkoxide en zinksulfaat.

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

1x daags 1 tablet tijdens of na de maaltijd innemen met water. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

 

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. 

Koel, droog en afgesloten bewaren. Buiten bereik van kinderen houden

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenWatervrij dibasisch calciumfosfaat (vulstof), Zink Gluconaat, MCC (vulstof), Hypro-mellose (verdikkingsmiddel), Silicium dioxide (anti-klontermiddel), Magnesium Stearaat (anti-klontermiddel), Carnaubawas (coating).
voedingswaarde pertablet (% referentie inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal))
zink(zink gluconaat) 25 mg 250%

Specificaties

Meer informatie
inhoud60 tabl
ProductkenmerkVegan
EAN-code8720791840648
SKUMT2318
allergenenAllergenen vrij

Reviews