Magnesium Tauraat

Magnesium tauraat is een organisch gebonden vorm van magnesium, die door de hoge biologische beschikbaarheid makkelijker wordt opgenomen dan anorganisch gebonden vormen van magnesium. Magnesium tauraat is een combinatie van magnesium en het aminozuur taurine.

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Vegan Magnesium Tauraat Poeder - 250 gram
  Vegan Magnesium Tauraat Poeder - 250 gram
  € 24,95
 2. Magnesium Tauraat capsules - Met vitamine B6
  Magnesium Tauraat capsules - Met vitamine B6
  Vanaf € 14,95
 3. Multi Magnesium - 200mg complex - 90 tabletten
  Multi Magnesium - 200mg complex - 90 tabletten
  € 24,95

3 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Magnesium Tauraat

Wat is Magnesium Tauraat? 

Magnesium tauraat is een organisch gebonden vorm van magnesium, die door de hoge biologische beschikbaarheid makkelijker wordt opgenomen dan anorganisch gebonden vormen van magnesium. Magnesium tauraat is een combinatie van magnesium en het aminozuur taurine. Onze dagelijkse voeding bevat over het algemeen voornamelijk anorganisch gebonden magnesium, aangezien dit de vormen zijn die in de bodem voorkomen en worden opgenomen door de planten die we eten.

Waarom magnesium tauraat?

Magnesium tauraat is een verbinding van magnesium met het aminozuur L-taurine. Dit is een lichaamseigen stof. Deze verbinding maakt het makkelijk voor magnesium om de bloed-hersenbarrière te passeren en door de hersenen te worden opgenomen.

Waar is magnesium Tauraat goed voor?

Magnesium tauraat is onder andere van belang voor ons zenuwstelsel, draagt bij aan geestelijke veerkracht en een heldere geest, ondersteunt het energieniveau, magnesium is goed voor de gemoedstoestand, het behoud van sterke botten en helpt bij vermoeidheid en bij futloosheid.  

Wanneer magnesium tauraat innemen?

Het nemen van magnesium suppletie kan goed zijn bij een te kort aan magnesium. Vraag hier wel altijd eerst advies voor bij onze specialisten of een arts. Bekijk hieronder de gevolgen van een magnesium tekort.

Symptomen van een magnesium tekort

Een magnesium tekort kan leiden tot verschillende klachten, zoals:

 • Spierkrampen en spasmen
 • Vermoeidheid en zwakte
 • Misselijkheid en braken
 • Tintelingen en gevoelloosheid
 • Verlies van eetlust 

Deze symptomen kunnen ook andere oorzaken hebben dan een magnesiumtekort, raadpleeg bij twijfel altijd een arts.

Mattisson magnesium tauraat supplementen

Mattisson heeft magnesium tauraat in capsule- en poedervorm. Aan Mattisson magnesium tauraat capsules is vitamine B6 (in de vorm van pyridoxaal-5-phosfaat) toegevoegd. Deze vitamine draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties betrokken bij het leervermogen en is goed voor de gemoedstoestand. De supplementen zijn slechts ter ondersteuning en zijn geen vervanging van een gezonde levensstijl.