Biologische Cacao poeder
Beschrijving
Hoe wordt cacao poeder gemaakt?
Cacao poeder wordt gemaakt van rauwe cacao bonen, afkomstig van de cacaoboom (Theobroma cacao). Allereerst worden de cacao vruchten geoogst zodra ze rijp zijn, daarna worden de cacao bonen en het vruchtvlees samen uit de vruchten gehaald en enkele dagen gefermenteerd. Door dit proces breekt het vruchtvlees af en ontwikkelen de bonen hun karakteristieke chocolade smaak. Na de fermentatie worden de cacaobonen in de zon gedroogd. Dit vermindert het vochtgehalte, voorkomt bederf en concentreert de smaken verder. De gedroogde cacaobonen kunnen vervolgens worden geroosterd om de smaak te intensiveren. Voor rauwe cacao nibs wordt dit proces overgeslagen om zoveel mogelijk voedingsstoffen te behouden. Vervolgens worden ze bonengebroken waarbij de dunne, oneetbare schilletjes van de cacao bonen verwijderd worden en de cacao nibs overblijven. De nibs worden vermalen tot een dikke, vloeibare pasta, ookwel cacao liqour genoemd. Waarna deze massa geperst wordt waardoor er twee componenten overblijven: cacao boter en cacao koek. De cacao koek wordt verder vermalen tot cacao poeder.
Hoe kan ik cacao poeder gebruiken?
Cacaopoeder kan in allerlei (bak)gerechten verwerkt worden. Denk aan zelf warme chocolademelk maken, brownies bakken of het gebruiken voor sauzen en desserts.
Herkomst
Ons biologisch cacaopoeder komt uit Peru.
Mattisson biologisch cacao poeder wordt geroosterd op 115 graden en is dus niet RAW.
Aanbevolen gebruik
Gebruik en bewaren
Toevoegen aan smoothie, vanillevla of om raw bonbons mee te maken.
Koel, droog en gesloten bewaren.
Opmerking
Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.
Veiligheid
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.
Ingrediënten
ingrediënten |
100% Biologische Cacao Poeder.
|
---|---|
voedingswaarde per | 100 g |
energie | 1333 kJ / 322 kcal |
vet | 11 g |
vet waarvan verzadigd | 7 g |
koolhydraten | 14 g |
waarvan suikers | 0.9 g |
Specificaties
Productkenmerk | Biologisch, Vegan |
---|---|
SKU | configurabelcacaopoeder |
land van herkomst | Afrika, Zuid-Amerika |
Kan sporen bevatten van | Melk, Soja |