Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Natrium Bicarbonaat. Klik hier.
Reken af met je account
This form is protected by reCAPTCHA - the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Afrekenen als een nieuwe klant
Het aanmaken van een account heeft vele voordelen:
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Natrium Bicarbonaat. Klik hier.
Cacaoboter staat ook wel bekend als theobroma-olie. Het is een natuurlijk vet wat wordt gewonnen uit cacaobonen. Dit zijn de zaden van de cacaoboom. Cacaoboter is een belangrijk ingrediënt in de productie van chocola, maar wordt ook veel gebruikt in cosmetica en huidverzorgingsproducten. Cacaoboter is een natuurlijk vet dat wordt gewonnen uit de cacaoboon en staat bekend om zijn rijke, romige textuur en veelzijdige toepassingen.
Cacao boter heeft een lichte, goudgele kleur en een subtiele chocoladesmaak en -geur. Doordat het bij kamertemperatuur stevig is maar bij lichaamstemperatuur smelt, is het geliefd in zowel de voedingsindustrie als cosmetica.
Cacaoboter wordt gemaakt uit cacaobonen, dit zijn de zaden van de cacaovrucht. Na de oogst van de bonen worden ze gefermenteerd en ontwikkelen de smaakstoffen. Vervolgens worden de bonen gedroogd voor enkele weken. De bonen worden hierna geroosterd en gemalen tot een dikke pasta. Hieruit ontstaat de cacaoboter. Mattisson cacaoboter komt uit Zuid-Amerika.
Cacaoboter is een mix van enkel- en meervoudige verzadigde vetten. Een deel van deze vetten hebben een positieve werking op het lichaam. Verder bevat cacaoboter antioxidanten, zoals polyfenolen.
Cacaoboter is een veelzijdig plantaardig vet dat je zowel in de keuken als voor huidverzorging kunt gebruiken.
In de keuken:
Voor de huid:
Gebruik bij voorkeur biologische, ongeraffineerde cacaoboter voor de beste kwaliteit, zowel in voeding als verzorging.
Mattisson cacaoboter komt uit Zuid-Amerika.
Cacaoboter is steviger en blijft langer vast bij kamertemperatuur. Het heeft een subtiele chocoladesmaak, terwijl kokosolie een zachtere, tropische smaak heeft. Beide zijn plantaardige vetten, maar cacaoboter smelt langzamer en geeft een andere textuur in recepten of op de huid.
Ja, cacaoboter is 100% plantaardig en geschikt voor een veganistisch dieet en verzorgingsroutine.
Heerlijk in smoothie en kan bij het bakken van koekjes en cake gebruikt worden ter vervanging van boter. Het versmeltingspunt van Cacao Boter ligt rond de 35 graden Celcius.
Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen.Â
Â
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.
ingrediënten | 100% Biologische Cacao Boter. |
---|---|
voedingswaarde per | 100 g |
energie | 3677 kJ / 894 kcal |
vet | 99 g |
vet waarvan verzadigd | 64 g |
koolhydraten | 0.3 g |
waarvan suikers | 0.3 g |
eiwitten | 0.3 g |
vezels | < 0.1 g |
zout | 0.02 g |
inhoud | 300 g |
---|---|
Productkenmerk | Biologisch, Vegan |
EAN-code | 8717677962037 |
SKU | MT2188 |
land van herkomst | Zuid-Amerika |
allergenen | Allergenen vrij |