Biologische Rauwe Cacaobonen - 450 g

Biologische Rauwe Cacaobonen - 450 g

€ 10,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor 14 uur besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Cacao

Cacao is bekend geworden door de cacao drank. Onze huidige chocolademelk maar dan een tikkeltje sterker. Cacaobomen worden verbouwd in landen met een warm en droog klimaat. Dit is belangrijk voor een goede groei. Cacaobonen groeien direct aan de stam van een cacaoboom. Deze boom kan wel 10 meter hoog worden. De boon vormt het zaad in een lange steenvrucht. Na de oogst ondergaan de bonen een gistingsproces (fermentatie) waarna zij te drogen worden gelegd. Hierna worden de bonen vaak geroosterd om de kenmerkende smaak nog meer naar voren te laten komen. Om cacao poeder te maken wordt er gebruikt gemaakt van de cacaomassa van de cacaoboon. Deze massa wordt onder hoge druk uitgeperst zodat er cacaopoeder en boter ontstaat. Daar kan op zijn beurt weer chocolade van gemaakt worden. Onze biologische cacaobonen komen uit Peru en zijn ongebrand.

Krachtige antioxidant

Cacao is ten eerste een krachtige antioxidant. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen vrije radicalen. Ten tweede ondersteunt Cacao een gezonde positieve gemoedstoestand.* Vandaar dat chocolade vaak gegeten wordt door mensen tijdens stressvolle periodes.

Vitamines en Mineralen

Cacao bevat verschillende vitamines en mineralen. Een van de belangrijkste mineralen die Cacao bevat is magnesium dat bijdraagt bij tot een normale psychologische functie.* Verder is Cacao een rijke bron van koper, dat een normale glucose en cholesterolstofwisseling bevordert* en ijzer dat bijdraagt tot de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Cacao is daarnaast rijk aan vitamine B1 dat bijdraagt aan een normale energieleverende stofwisseling en een normale werking van het zenuwstelsel.

Aanbevolen gebruik

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website te vermeldt. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen. Bij vragen of opmerkingen mag u uiteraard ook met ons mailen; info@mattisson.nl of bellen 030-6017378.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

Gebruik en bewaren

De cacaobonen voor gebruik breken. Door erin te knijpen of de punt van een klein mesje erin te zetten komt de schil los, deze is niet voor consumptie geschikt, de binnenkant de zogenaamde cacaonibs wel. Deze zijn te gebruiken in shakes, smoothie en voor het maken van bonbons cake etc. Koel, droog en afgesloten bewaren.

Ingrediënten

Meer informatie
inhoud 450 g
land van herkomst Zuid-Amerika
ingrediënten 100% Cacao bonen biologisch,.
voedingswaarde per 100 g
energie 2392 kJ / 578 kcal
vet 50.3 g
vet waarvan verzadigd 34.2 g
enkelvoudig onverzadigd vet 14.4 g
meervoudig onverzadigd vet 1.7 g
koolhydraten 18.2 g
waarvan suikers 1 g
eiwitten 13 g
vezels 13.4 g
zout 0.06 g