Biologische Lion's Mane poeder - 100 g

Biologische Lion's Mane poeder - 100 g

€ 19,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor 14 uur besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is Lion’s Mane?

Lion’s Mane (Hericium erinaceus) is een heilzame paddenstoel uit de Oosterse geneeskunst en wordt al duizenden jaren door boeddhistische monniken traditioneel gebruikt. Lion’s Mane groeit van nature op hardhout bomen in gematigde wouden op het noordelijk halfrond waaronder Noord-Amerika, Europa en Azië. Lion’s Mane wordt in het Nederlands ook wel ‘pruikzwam’ genoemd vanwege de lange ‘haren’ die naar beneden hangen. Voor de Engelse naam is de vergelijking gemaakt met het uiterlijk van de paddenstoel dat lijkt op ‘leeuwenmanen’.

Adaptogeen

Lion’s Mane is een adaptogeen.** Adaptogenen zijn niet-toxische planten die het lichaam helpen weerstand te bieden aan lichamelijke en geestelijke stress. Ze zijn bedoeld ons terug te brengen naar een niveau van homeostase in het lichaam. Dit kunnen we, zeker in deze moderne tijden van drukte en stress, zeker goed gebruiken.

De kruiden en wortels worden al eeuwenlang in China en in de Ayurveda gebruikt. Tegenwoordig zijn ze ook in de Westerse wereld sterk in opkomst. Full-spectrum mycelial biomass is het paddenstoelmycelium, de fruitlichamen samen met de gemycelieerde bruine rijst (de bruine rijst wordt als voedselbron gebruikt om het product op te laten groeien). In deze rijst zitten de verschillende componenten die afgescheiden worden door het mycelium. Mycelium zijn de wortels van de paddenstoel, full-spectrum mycelial biomass houdt dus in dat alles wordt gebruikt en niet alleen de wortels. 

Aanbevolen gebruik

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website te vermeldt. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen. Bij vragen of opmerkingen mag u uiteraard ook met ons mailen; info@mattisson.nl of bellen 030-6017378.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

Gebruik en bewaren

Los 1-2 x daags 1 maatlepel Lion’s Mane poeder op in water, juice, smoothie of health drink. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

Koel, droog en gesloten bewaren.

Buiten bereik van kinderen houden.

Dit is een voedingssupplement en geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Ingrediënten

Meer informatie
inhoud 100 g
land van herkomst Amerika
ingrediënten Lion’s Mane (Hericium erinaceus) poeder (Full-sepctrum Fruiting Body) biologisch 100%.
 
* % RI: Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal)