Lion's Mane

Lion’s mane is een opmerkelijk schimmel. Dit komt door zijn uiterlijk. De paddenstoel lijkt namelijk op de manen van een leeuw. De schimmel is een adaptogeen en wordt al eeuwenlang gebruikt in de keuken en traditionele geneeskunde.

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Biologische Lion's Mane poeder - 100 g
  Biologische Lion's Mane poeder - 100 g
  € 21,95
 2. Biologische Lion's Mane 500 mg - 60 capsules
  Biologische Lion's Mane 500 mg - 60 capsules
  € 18,95
 3. Biologische Lion's Mane 500 mg - 120 capsules
  Biologische Lion's Mane 500 mg - 120 capsules
  € 34,95

3 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Lion's Mane

Wat is lion’s mane?

Lion’s mane is een eetbare en bijzondere paddenstoel die bekend staat om zijn opvallende uiterlijk en wordt ook wel Hericium erinaceus genoemd. De paddenstoel heeft witte hangende stekels die lijken op de manen van een leeuw. De schimmel groeit van nature op dode of verzwakte loofbomen, zoals eiken en beuken. De paddenstoel heeft een zeevruchtachtige smaak en wordt soms vergeleken met kreeft. Lion’s mane kan vers worden gegeten, maar je komt de paddenstoel ook vaak tegen in supplementvorm.  

 

Waar komt lion’s mane vandaan?

Lion’s mane komt van nature voor in verschillende delen van de wereld. Zo vind je de paddenstoel op loofbomen in Noord-Amerika, Europa, Azië en delen van Australië. In Noord-Amerika en Europa wordt lion’s mane vaak aangetroffen op eiken en beuken. De lion’s mane van Mattisson komt uit China.  

 

Wat zijn de voordelen van lion’s mane?

Lion’s mane behoort tot de adaptogenen. De paddenstoel wordt al eeuwenlang in China, Japan en Korea gebruikt als ingrediënt in de traditionele keuken. Ook wordt de schimmel gebruikt in de traditionele geneeskunde.  

 

Ervaringen Lion’s mane?

Onze klanten zijn erg tevreden met de lion’s mane supplementen. Één van de beoordelingen luidt: 
“Ik merkte na 2 dagen al een positief verschil!”

 

Wat is het verschil tussen lion’s mane capsules en poeder?

De paddenstoel die wordt gebruikt in het supplement komt uit China. Dit geldt zowel voor het poeder als voor de capsules. Het lion’s mane poeder is gemaakt van het vruchtlichaam van de paddenstoel. Het substraat, ook wel de bodem van de lion's mane paddenstoel, is niet mee verwerkt. Het poeder is dus volledig biologisch lion’s mane. De lion’s mane capsules zijn ook gemaakt van het vruchtlichaam en zijn daarom ook biologisch. Het verschil zit hem in de vorm supplement en de dosering.  

 

Moet ik lion’s mane poeder of capsules kiezen?

De keuze voor poeder of capsule is volledig afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Het poeder is gemakkelijk te mengen met water, sap of door een smoothie. De capsules zijn direct in te nemen met een glas water of sap. Bekijk voor gebruik altijd eerst goed het etiket.  

 

Hoeveel lion’s mane per dag?

Er is geen specifieke dosering vastgesteld voor het gebruik van lion’s mane. Bekijk voor gebruik goed het etiket van het supplement en overschrijd de aanbevolen dosering niet.  

 

Lion’s mane kopen?

Ben je geïnteresseerd in lion’s mane? Dan zit je bij Mattisson helemaal goed. Wij bieden de paddenstoel in een biologische poeder en capsule variant aan. Bekijk voor meer informatie de productpagina’s.