Haar

Haar

Haar komt in alle lengtes, kleuren en diktes. Ieder haartype is anders en vraagt om andere verzorging. Want het is wel degelijk belangrijk om je haar voldoende en de juiste verzorging te bieden. Op deze pagina vind je verschillende supplementen die helpen om je haar van binnenuit te verzorgen.  

Pagina

1-20 van 21 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Vegan Collagen Alternative - 60 Capsules
  Vegan Collagen Alternative - 60 Capsules
  € 19,95
 2. Vegan Reds Blend poeder - Collagen Alternative - 350 g
  Vegan Reds Blend poeder - Collagen Alternative - 350 g
  € 27,95
 3. Runder Collageen Poeder Peptan® Blend - Vanille smaak - 300 g
  Runder Collageen Poeder Peptan® Blend - Vanille smaak - 300 g
  € 23,95
 4. Zink Methionine 15mg - 90 capsules
  Zink Methionine 15mg - 90 capsules
  € 12,95
 5. Selenium methionine 200mcg - 90 capsules
  Selenium methionine 200mcg - 90 capsules
  € 19,95
 6. Marine Collageen Peptan® Blend - MSC - 300 g
  Marine Collageen Peptan® Blend - MSC - 300 g
  € 39,95
 7. Biotine - Vitamine B8 - 1000mcg - 60 tabletten
  Biotine - Vitamine B8 - 1000mcg - 60 tabletten
  € 12,95
 8. Marine Collageen Poeder Peptan® Blend - 300 g
  Marine Collageen Poeder Peptan® Blend - 300 g
  € 34,95
 9. Zink Gluconaat 25 mg - 60 tabletten
  Zink Gluconaat 25 mg - 60 tabletten
  € 8,95
 10. Runder Collageen Blend Peptan® Type I - 180 capsules
  Runder Collageen Blend Peptan® Type I - 180 capsules
  € 23,95
 11. Marine Collageen Blend Peptan® Type I - 180 capsules
  Marine Collageen Blend Peptan® Type I - 180 capsules
  € 24,95
 12. Collageen Latte - Cappuccino smaak - 180 g
  Collageen Latte - Cappuccino smaak - 180 g
  € 14,95
 13. Marine Collageen AlkaGreens poeder - 300 g
  Marine Collageen AlkaGreens poeder - 300 g
  € 29,95
 14. Runder Collageen Poeder Peptan® Puur - 300 g
  Runder Collageen Poeder Peptan® Puur - 300 g
  € 21,95
 15. Marine Collageen Poeder Peptan® Puur - 300 g
  Marine Collageen Poeder Peptan® Puur - 300 g
  € 32,95
 16. Runder Collageen Poeder Solugel® - Grass-Fed - 300 g
  Runder Collageen Poeder Solugel® - Grass-Fed - 300 g
  € 23,95
 17. Runder Collageen Poeder Peptan® Puur - 60 gram
  Runder Collageen Poeder Peptan® Puur - 60 gram
  € 4,95
 18. Organisch Silicium 70 mg - 1000 ml
  Organisch Silicium 70 mg - 1000 ml
  € 26,95
 19. Organisch Silicium 70 mg - 500 ml
  Organisch Silicium 70 mg - 500 ml
  € 16,95
 20. Quercetine met Zink en Vitamine C - 250 mg - Phytosome® technologie - 60 capsules
  Quercetine met Zink en Vitamine C - 250 mg - Phytosome® technologie - 60 capsules
  € 23,95
Pagina

1-20 van 21 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Haar

De functie van haar

Het haar is een uniek kenmerk van je uiterlijk en speelt ook een aantal rollen in je lichaam. Zo helpt je haar bij het reguleren van de lichaamstempratuur door warmte vast te houden of juist af te voeren. Ook dient je haar als bescherming tegen schade van bijvoorbeeld zonlicht, stof of bacteriën. Tot slot zijn je haarzakjes zenuwen die zorgen dat je lichaam in staat is om aanraking te voelen. Je kunt je haar op veel verschillende manieren dragen en kleuren. Het haar is dan voor veel mensen ook een manier om zichzelf uit te drukken. Er zijn ook veel mensen waarbij haaruitval opspeelt, wat kan komen door genetische aanleg, hormonale veranderingen en stress. Haaruitval is in veel gevallen tijdelijk.  

 

Verzorging van je haar

Goede verzorging voor je haar is uiteraard essentieel om de gezondheid van je haar goed te houden. Zo is het van belang om met de juiste shampoo regelmatig je haar te wassen. Hoe langere tijd er tussen de wasbeurten in zit des te beter. Ook het gebruik van conditioner is belangrijk voor de gezondheid van je haar. Conditioner zorgt ervoor dat je minder gespleten haarpunten hebt en je haar minder droog en beschadigd aanvoelt. Vermijd zo veel mogelijk het gebruik van föhns, stijl- of krultangen en gebruik anders een middel dat beschermt tegen de hitte. Naast het goed wassen van het haar zijn er ook producten zoals olies en leave in conditioner die voordelen bieden voor je haar. Deze producten kunnen helpen bij droog haar en het voorkomen of behandelen van gespleten punten.  

 

Supplementen voor je haar

Naast de vele verzorgingsproducten die aangeboden worden voor het haar kan je je haar ook verzorgen van binnenuit. Er zijn verschillende supplementen die voordelen bieden voor het haar. Supplementen die je haar verzorgen van binnenuit zijn: Biotine, Koper, Seleen en Zink. Deze supplementen hebben allemaal hun eigen bijdragen aan de gezondheid van jouw haar.  

 

Voordelen van supplementen voor je haar

Biotine (vitamine B8) draagt bij aan het behoud van normaal haar, koper draagt bij tot een normale pigmentatie van het haar, seleen draagt bij aan normale haargroei en zink houdt je haren sterk.  

 

Tips voor je haar

Naast de juiste producten gebruiken en eventuele supplementen toevoegen aan je haarroutine zijn er nog een aantal tips die jou kunnen helpen bij het gezond houden van je haar.  

 • Het is uiteraard belangrijk om je haar regelmatig te wassen, maar doe dit niet te vaak. Het kan per haartype verschillen hoe vaak je moet wassen, maar bij overmatig wassen kan je de natuurlijke oliën wegnemen uit je haar.  
 • Vermijd bij het wassen van je haar het gebruik van heet water, dit kan zorgen voor beschadiging en uitdroging. Probeer dus je haar altijd te wassen met lauw of koud water. Let er ook goed op dat je shampoo en conditioner goed uitspoelt zodat er geen zeep resten achter blijven op het haar.  
 • Ook gezond eten heeft een positieve invloed op je haar. Een gebalanceerd dieet met voldoende vitamines, mineralen en eiwitten is essentieel voor gezond haar. Denk hierbij aan een dieet vol met groenten, fruit en magere eiwitten. Drink ook minimaal 1,5 tot 2 liter op een dag om je haar genoeg te hydrateren. 
 • Laat je haar regelmatig knippen. Binnen een bepaalde tijd zullen je haarpunten gaan splijten en is het van belang deze af te knippen. Zo kan je haar weer gezond verder groeien.  

 
Verzorgingsproducten uit de keuken

Er zijn ook genoeg natuurlijke producten die je kan gebruiken voor de verzorging van je haar. Hier zijn een aantal voorbeelden van producten die je misschien al in het keukenkastje hebt staan.

 

Kokosolie

Kokosolie is een goede natuurlijk optie om te gebruiken als conditioner. Breng een kleine hoeveelheid kokosolie aan op het haar en de hoofdhuid. Laat dit een tijdje intrekken en spoel hierna grondig uit.  

 

Appelciderazijn

Appelciderazijn kan zo zijn voordelen bieden voor de hoofdhuid. Merk je dat je hoofdhuid onrustig of geïrriteerd is, probeer dan appelciderazijn. Meng een kleine hoeveelheid appelciderazijn met een grotere hoeveelheid water en gebruik na het wassen van je haar.  

 

Baking soda

Baking soda kan helpen om eventuele zeep of productresten uit het haar te verwijderen. Meng hiervoor een eetlepel baking soda met een beetje water. Roer dit even goed door elkaar tot het een geheel is. Masseer vervolgens zachtjes in het haar en de hoofdhuid en spoel goed uit.  

 

Supplementen kopen?

Opzoek naar het juiste supplement voor je haar? Neem dan even een kijkje op de product pagina’s van bovenstaande producten. Hier vind je nog meer informatie over een individueel product.