Organisch Silicium 70 mg - 500 ml

Organisch Silicium 70 mg - 500 ml

Voeg toe aan verlanglijst
€ 14,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Silicium

Silicium (kiezelzuur) is een uniek en essentieel mineraal. Het ontleent zijn naam aan het Latijnse woord "silex", wat kiezelsteen betekent. In de natuur wordt silicium niet in zijn zuivere vorm gevonden, maar altijd in combinatie met zuurstof als siliciumdioxide, ook bekend als kiezelzuur.

Beauty mineraal

Silicium is één van de bestanddelen van het bindweefsel (botweefsel, kraakbeen, spieren, bloedvaten en pezen), dat zo’n 40% van ons lichaam uitmaakt. Silicium wordt ook wel het beautymineraal genoemd, vanwege de gunstige effecten die het zou kunnen hebben op huid, haar en nagels. Het lichaam kan zelf geen silicium aanmaken en daarom moeten we het binnenkrijgen via voeding of suppletie.

Waar zit silicium in?

Silicium is een veelvoorkomend element in de aardkorst en is wijdverspreid in de natuur. Het komt in verschillende vormen voor, zoals siliciumdioxide (silica) en silicaten. Dit zijn enkele bronnen waarin silicium voorkomt:

  • Planten: Silicium is van nature aanwezig in veel planten. Vooral in grassen, zoals rijst, tarwe en haver, is het gehalte aan silicium relatief hoog. Silicium speelt een rol bij de groei en ontwikkeling van plantencellen en biedt ondersteuning aan de structuur en stevigheid van de plant.
  • Granen: Granen en graanproducten zijn een goede bron van silicium. Naast de eerdergenoemde grassen zijn andere granen zoals maïs, gerst en rogge ook bronnen van silicium.
  • Groenten en fruit: Silicium is aanwezig in verschillende groenten en fruit, zij het in kleinere hoeveelheden. Groenten zoals bonen, bieten, komkommers, tomaten en bladgroenten bevatten enige hoeveelheden silicium.
  • Water: Drinkwater kan ook bijdragen aan de inname van silicium, afhankelijk van de bron ervan. Silicium kan voorkomen in waterbronnen die door silicarijke gesteenten stromen.

Het is belangrijk op te merken dat de hoeveelheid silicium in voedsel kan variëren, afhankelijk van factoren zoals de teeltomstandigheden, bodemsamenstelling en verwerkingsmethoden. Bovendien kan de biologische beschikbaarheid van silicium in voedsel variëren, wat betekent dat niet al het aanwezige silicium even goed wordt opgenomen door het lichaam.

Goed opneembare vorm

Mattisson Organisch Silicium (monomethylsilanetriol) bevat 70 mg elementair silicium per dosering van 25 ml. Het gaat hierbij om een koolstofatoom gebonden aan drie waterstofatomen. Organisch Silicium wordt beter opgenomen dan andere, niet-organische soorten silicium.

We leveren dit supplement met een handig maatbekertje wat voorzien is van doseringsstreepjes. Zo is jouw dosering van silicium altijd op de milliliter nauwkeurig!

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

1 x daags 25 ml innemen op nuchtere maag, bij voorkeur in de ochtend. Goed schudden voor gebruik. Voor onderhoud 12,5 ml innemen per dag, bij voorkeur in de ochtend. Gebruik tijdens zwangerschap of borstvoeding na overleg met een therapeut. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Belangrijk voor een optimale werking

De Silicium oplossing niet in contact brengen met metaal of glas aangezien de werkzaamheid van het silicium dan enigszins verloren kan gaan.

Na opening blijft het product 3 maanden houdbaar. Op kamertemperatuur (15-25°C) en buiten directe invloed van de zon bewaren. Niet in de koelkast of in directe omgeving van elektromagnetische apparaten plaatsen. Buiten bereik van kinderen houden.

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. 

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

 

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenGedemineraliseerd Water, Organisch Silicium concentraat, Zwarte Bes concentraat, citroenzuur (zuurteregelaar), Brandnetelextract (urtica dioica herba), kaliumsorbaat, natriumbenzoaat.
voedingswaarde per25 ml
siliciumdioxide70 mg

Specificaties

Meer informatie
inhoud500 ml
ProductkenmerkVegan
EAN-code8720791840693
SKUMT1917
allergenenAllergenen vrij

Reviews