Knoflook

 
Knoflook supplementen zijn voedingssupplementen die geconcentreerde vormen van knoflook bevatten, meestal in de vorm van capsules of tabletten. Deze supplementen hebben geen sterke geur en smaak van verse knoflook. 

sort-descending

Wat is knoflook?

Knoflook is een plant die wereldwijd wordt gebruikt en gewaardeerd vanwege zijn culinaire eigenschappen. De knoflook staat ook wel bekend als Allium sativum. De bol bestaat uit meerdere teentjes en wordt in veel gerechten gebruikt als smaakmaker. De knoflook behoort tot de uiengroep en heeft een sterke en aromatische smaak en geur. 

 

Is knoflook gezond?

Over het algemeen wordt knoflook als gezond beschouwd. Knoflook bevat verschillende voedingsstoffen en bioactieve stoffen wat knoflook een gezonde keuze maakt. 

 

Hoe gebruik je knoflook?

Knoflook kan op verschillende manieren worden gebruikt. Verse knoflook kan je door veel gerechten mengen. Gebruik knoflook bijvoorbeeld door je pasta, sauzen, roerbak, soepen, stoofschotels enz. Maar naast verse knoflook zijn er ook knoflooksupplementen. Deze supplementen zijn er voor mensen die graag de voordelen van knoflook willen, zonder de karakteristieke smaak. Knoflook supplementen komen bijvoorbeeld voor in tabletten en capsules. 

 

Hoe lang knoflook bewaren?

Knoflook kan je relatief lang bewaren als je het op de juiste manier opslaat. Een gehele knoflook bol kan goed bewaard worden op een droge, koele plaats. Losse teentjes kunnen ook het best op een droge, koele plek bewaard worden. Gesneden en gehakte knoflook kun je kort in de koelkast bewaren, dit geldt ook voor gepelde knoflookteentjes. Bewaar knoflook supplementen altijd in een dichte pot op een droge plek.  

 

Hoeveel knoflook mag je per dag?

Er is geen vastgestelde hoeveelheid voor knoflook. Dit is afhankelijk van persoonlijke voorkeur en tolerantie. Voor de dagelijkse hoeveelheid van de knoflook supplementen is het belangrijk om de etiketten goed te lezen voor gebruik.  

 

Knoflookolie

Knoflook-maceraat olie bevat de stof allicine. Allicine is de zwavelverbinding die zorgt voor de kenmerkende geur en smaak van knoflook. Allicine beschermt de plant ook tegen invloeden van buitenaf. De capsules zijn gestandaardiseerd op ten minste 1% van de stof.  

 

Zwarte knoflook

Mattisson biedt ook zwarte knoflook capsules aan als onderdeel van hun assortiment. Zwarte knoflook is het resultaat van fermentatie, wat de opname van de actieve stoffen in knoflook verbetert.