Lijnzaadolie 1000mg - 90 capsules

Lijnzaadolie 1000mg - 90 capsules

Voeg toe aan verlanglijst
€ 16,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is Lijnzaadolie?

Lijnzaadolie wordt geperst uit lijnzaad, het zaad van de vlasplant. Hoewel lijnzaadolie van lijnzaad gemaakt wordt, zit er een verschil in de voedingswaarde en het effect op het lichaam tussen lijnzaad en lijnzaadolie. Lijnzaadolie bevat uitsluitend uit vetzuren, waar lijnzaad ook rijk is aan vezels en eiwitten. Lijnzaadolie is daarentegen veel rijker aan het Omega 3 vetzuur ALA dan lijnzaad.  

Omega 3 vetzuren

Lijnzaadolie is rijk aan de omega 3 vetzuur Alfa Linoleenzuur (ALA). ALA is uitsluitend in plantaardige bronnen te vinden en is een voorloperstof van de Omega 3 vetzuren EPA en DHA: het lichaam zorgt voor deze omzetting. ALA draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed (bij 2 g per dag).

Hoeveel lijnzaadolie per dag?

Voor de capsules van lijnzaadolie wordt aangeraden om 1 tot 3 keer per dag 1 capsule te nemen tijdens of na de maaltijd. Neem de capsules in met water of sap en overschrijd de aanbevolen dosering niet.  

Is lijnzaadolie gezond?

Lijnzaadolie wordt over het algemeen als gezond beschouwd vanwege alle voedingstoffen die het bevat. Zo is lijnzaadolie een goed bron van omega 3 vetzuur. Dit zou verschillende gezondheidsvoordelen hebben voor het lichaam.  

Ook is er vitamine E toegevoegd aan de lijnzaadolie capsules van Mattisson. Vitamine E levert een bijdrage als antioxidant door het lichaam te beschermen tegen invloeden van buitenaf.   

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

1-3 x daags 1 capsule tijdens of na de maaltijd innemen met water. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

Koel, droog en afgesloten bewaren. Buiten bereik van kinderen houden.

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. Buiten bereik van kinderen houden.

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenLijnzaadolie (Linum usitatissimum), Gelatine (rund, huls), Glycerine (huls), Vitamine E.
voedingswaarde percapsule (% = referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal))
lijnzaadolie1000 mg
waarvan ALA450 mg
vitamine E6.7 mg 58%

Specificaties

Meer informatie
inhoud90 caps
EAN-code8720791840471
SKUMT2361
allergenenAllergenen vrij

Reviews