MenstruCare Vitex Agnus Castus - 60 capsules

MenstruCare Vitex Agnus Castus - 60 capsules

Voeg toe aan verlanglijst
€ 18,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is Agnus Castus?

Agnus castus is een struikachtige plant die inheems is in het Middellandse Zeegebied en Centraal-Azië. De plant staat ook bekend als kuisboom of monnikspeper en werd in de Middeleeuwen gebruikt door monniken om zichzelf beter aan de kuisheidsgelofte te kunnen houden.

Tegenwoordig wordt het kruid juist veelvuldig door vrouwen gebruikt. Aangenomen wordt dat de actieve stoffen in agnus castus de hypofyse beïnvloeden, die de productie van hormonen in het lichaam reguleert.

Belangrijke inhoudsstoffen van Agnus Castus zijn iridoïde glycosides, diterpenen, flavonoïden, alkaloïden en essentiële oliën.

Wat doet Agnus Castus?

Agnus castus wordt vaak gebruikt als een natuurlijke remedie om hormonen te helpen reguleren en symptomen te verlichten die verband houden met hormonale onevenwichtigheden, zoals premenstrueel syndroom (PMS), onregelmatige menstruatie en menopauze. Aangenomen wordt dat het werkt door de niveaus van luteïniserend hormoon (LH) te verhogen en de niveaus van follikelstimulerend hormoon (FSH) te verlagen, wat kan helpen om de oestrogeen- en progesteronspiegels in evenwicht te brengen.

Wat zijn de voordelen van Agnus Castus?

Agnus Castus draagt bij aan een normale hormoonhuishouding*, ondersteunt een normale menstruatie*, draagt bij aan de normale weestand tegen stress* en ondersteunt het overgangsproces.*

Mattisson Agnus Castus capsules

Mattisson Agnus Castus is gestandaardiseerd op 0,6% Aucubine en 0,5% Agnuside. Dit zijn de werkzame stoffen uit de plant. Iedere capsule bevat 250 mg Agnus Castus extract.  

Waarschuwing

Pas op met het gebruik van Agnus Castus in combinatie met de anti-conceptie pil en een verleden met hormonale vormen van kanker. Niet gebruiken bij zwangerschap en borstvoeding. 

*On hold claim in afwachting van Europese toelating.

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

1-2 x daags 1 capsule innemen met een glas water. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

Koel, droog en afgesloten bewaren. Niet gebruiken bij zwangerschap 
en borstvoeding. 

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. 

Buiten bereik van kinderen houden.

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenMonnikspeper (Vitex agnus-castus L., vrucht), rijstvliesextract (vulstof), HPMC vegetarische capsule (huls). Gestandaardiseerd op 0,5% agnuside en 0,6% aucubine.
voedingswaarde percapsule
Vitex agnus-castus extract250 mg

Specificaties

Meer informatie
inhoud60 caps
ProductkenmerkVegan
EAN-code8720791841560
SKUMT2000
land van herkomstMarokko
allergenenAllergenen vrij

Reviews