Biologische Pompoenpit olie - 250 ml

Biologische Pompoenpit olie - 250 ml

€ 7,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor 14 uur besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is Pompoenpitolie?

Pompoenpitolie is geperst uit de pompoenpitten van de pompoen. Wanneer de pompoenen geoogst worden, worden eerst de pitten eruit gehaald. Vervolgens worden de pitten gedroogd, schoongemaakt, geroosterd en vervolgens geperst. Door het roosteren krijgen de pitten een mooie diepgroene kleur. Tevens krijgen de pitten een mooi diepgroen kleurtje. Vervolgens wordt er uit deze pitten olie gewonnen, door middel van koude persing.

Werking

Pompoenpitten ondersteunen een gezonde prostaatfunctie van de man.* Pompoenpitten zijn een bron van omega 6, dat bijdraagt aan een goed werkend immuunsysteem*, een gezonde cholesterolbalans* en de elasticiteit en hydratatie van de huid.* Daarnaast zijn pompoenpitten rijk aan vitamine B1 dat bijdraagt tot een normaal energie leverend metabolisme* en Vitamine B2 dat bijdraagt aan de instandhouding van een gezonde huid.*

Aanbevolen gebruik

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website te vermeldt. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen. Bij vragen of opmerkingen mag u uiteraard ook met ons mailen; info@mattisson.nl of bellen 030-6017378.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

Gebruik en bewaren

Pompoenpit olie heeft een heerlijke noot-achtige smaak en is heerlijk in salade, soep en over de rijst. Niet geschikt om in te bakken. Na opening koel en donker bewaren, binnen 3 maanden consumeren.

Ingrediënten

Meer informatie
inhoud 250 ml
ingrediënten Pompoenpit olie koudgeperst biologisch 100%, .
* % RI: Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal)
voedingswaarde per 100 g
energie 3760 kJ/900 kcal
vet 100 g
vet waarvan verzadigd 16 g
koolhydraten 0 g
eiwitten 0 g
zout 0 g
omega-3 0,5 g
omega-6 55 g
omega-9 25 g