Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Natrium Bicarbonaat. Klik hier.
Reken af met je account
This form is protected by reCAPTCHA - the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Afrekenen als een nieuwe klant
Het aanmaken van een account heeft vele voordelen:
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Natrium Bicarbonaat. Klik hier.
De pompoen is een vrucht van de planten-soort-,Cucurbita pepo. Deze plant behoort tot de komkommerfamilie. De pompoen is een veelzijdig product en wordt in veel culturen gebruikt. Pompoenen zijn daarnaast erg voedzaam en bevatten diverse vitamines en mineralen. Zo bevat een pompoen vitamine A, C en E. Ook is de pompoen een bron van kalium en magnesium. Rijk aan het omega 6 vetzuur linolzuur en het omega 9 vetzuur oliezuur, die bijdragen aan de instandhouding van normale cholesterolwaarden in het bloed.
Pompoenpitolie wordt geperst uit de pitten van de pompoen. Wanneer de pompoenen geoogst worden, worden eerst de pitten eruit gehaald. Vervolgens worden de pitten gedroogd, schoongemaakt en geperst. Daarna wordt er uit deze pitten olie gewonnen, door middel van koude persing.
Pompoenpitolie staat bekend om zijn nootachtige smaak, die vaak wordt omschreven als licht rokerig. Dit rokerige aspect wordt vaak vergeleken met de smaak van geroosterde pompoenpitten. Bovendien heeft de olie een subtiele bitterheid die bijdraagt aan zijn unieke karakter.
Pompoenpitolie is veelzijdig in gebruik en kan op verschillende manieren worden toegepast. Het is heerlijk als dressing voor salades of als topping voor ontbijtgranen. Daarnaast kun je het ook gebruiken door soepen, over gegrilde groenten, pasta's en stoofschotels druppelen voor extra smaak en textuur.
Pompoenpitolie kan worden verhit, maar het heeft een lager rookpunt dan sommige andere oliën. Daarom wordt het aanbevolen om het alleen te gebruiken bij gerechten op een laag vuur. Op die manier behoudt de olie zijn smaak en voedingsstoffen optimaal, terwijl het risico op verbranding wordt geminimaliseerd.
Er is geen specifieke hoeveelheid vastgesteld voor pompoenpitolie. Wel is het van belang om altijd goed het etiket te lezen voor gebruik. Overschrijd de aanbevolen hoeveelheid die hier benoemd staat niet.
Pompoenpit olie heeft een heerlijke noot-achtige smaak en is heerlijk in salade, soep en over de rijst. Niet geschikt om in te bakken.
Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen.
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.
ingrediënten | Pompoenpit olie biologisch 100%. |
---|---|
voedingswaarde per | 100 g |
energie | 3760 kJ/900 kcal |
vet | 100 g |
vet waarvan verzadigd | 16 g |
koolhydraten | 0 g |
eiwitten | 0 g |
zout | 0 g |
omega-3 | 0,5 g |
omega-6 | 55 g |
omega-9 | 25 g |
inhoud | 250 ml |
---|---|
Productkenmerk | Biologisch, Vegan |
EAN-code | 8717677964482 |
SKU | MT1517 |
allergenen | Allergenen vrij |