Biologische Lijnzaadolie - 250 ml

Biologische Lijnzaadolie - 250 ml

€ 3,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor 14 uur besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is Lijnzaadolie?

Lijnzaad is afkomstig van de vlas, een populair gewas dat voorkomt in verschillende rassen. Het soort ras bepaalt of de kleur van de bloem wit of blauw wordt. Dit bepaalt ook of er bruin of geel lijnzaad van afkomt. Golden lijnzaad en bruin ‘normaal’ lijnzaad verschillen qua voedingswaarde niet veel van elkaar. Alleen de kleur is anders. Lijnzaadolie wordt geperst uit lijnzaad.

Omega 3 vetzuren

Lijnzaadolie is rijk aan het omega 3 vetzuur ALA. Dat staat voor Alfa Linoleenzuur. ALA behoort tot de korte vetzuren en zit in nog veel meer plantaardige bronnen als bijvoorbeeld avocado’s en walnoten. ALA is een voorloperstof van de omega 3 vetzuren EPA en DHA, je lichaam zorgt voor deze omzetting. ALA draagt bij tot de instandhouding van normale cholesterolgehalten in het bloed (bij 200 mg per dag)*

Andere voordelen

Lijnzaadolie ondersteunt de gemoedstoestand*en ondersteunt de gezondheid van hart en bloedvaten.*

Waarschuwing

Niet gebruiken in combinatie met bloedverdunners en bloeddrukverlagende medicijnen

Aanbevolen gebruik

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeldt. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen. Bij vragen of opmerkingen mag u uiteraard ook met ons mailen; info@mattisson.nl of bellen 030-6017378.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

Gebruik en bewaren

Lijnzaad olie is heerlijk in salade, smoothies en vruchtensap. Niet geschikt om in te bakken. Na opening koel en donker bewaren, binnen 3 maanden consumeren.

Ingrediënten

Meer informatie
inhoud 250 ml
ingrediënten Lijnzaad olie koudgeperst biologisch 100%, .
* % RI: Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal)
voedingswaarde per 100 g
energie 3760 kJ/900 kcal
vet 100 g
vet waarvan verzadigd 11 g
koolhydraten 0 g
eiwitten 0 g
zout 0 g
omega-3 55 g
omega-6 16 g
omega-9 17 g