Man

Het fysiologische verschil tussen het mannelijke en vrouwelijke lichaam brengt met zich mee dat mannen een andere lichaamsbouw hebben en over het algemeen meer energie nodig hebben dan vrouwen. Deze variaties resulteren in verschillende voedingsbehoeften voor mannen. Mattisson biedt een divers assortiment aan producten die specifiek zijn ontwikkeld ter ondersteuning van de gezondheid van mannen.

Pagina

1-10 van 18 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

1-10 van 18 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Man

Supplementen voor mannen

Mannen hebben specifieke behoeften als het gaat om essentiële voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, die verschillen van die van vrouwen. Over het algemeen hebben mannen een hogere behoefte aan vitamine B2, B3 en E dan vrouwen. Ook hebben mannen meer vraag naar mineralen zoals magnesium, kalium, chroom en seleen. Voor mannen die ondersteuning zoeken voor de prostaat, het uithoudingsvermogen, hormonale activiteit, libido of algemene conditie bij het ouder worden, kunnen bepaalde (kruiden)supplementen uitkomst bieden.


Energie-supplementen voor mannen

Mannen verbruiken aanzienlijk meer energie dan vrouwen bij dezelfde inspanning, vanwege hun grotere hoeveelheid spierweefsel en het intensievere gebruik van deze spieren. Om voldoende energie te verkrijgen, zijn essentiële voedingsstoffen zoals B-vitamines, vitamine C, magnesium, ijzer en calcium nodig. Ontdek hier al onze energie-supplementen.


Supplementen voor hormonale activiteit van de man

Het hormoon testosteron speelt een cruciale rol bij de zaadproductie en de ontwikkeling van mannelijke geslachtskenmerken. Na het 30e levensjaar neemt het testosterongehalte geleidelijk af, en vanaf het 65e levensjaar is er sprake van een significante daling. Deze afname wordt geassocieerd met verlies van spiermassa, kracht en libido. Zink is een mineraal dat bijdraagt aan het behoud van normale testosterongehalten in het bloed. Dennenpollen (Pine pollen) zijn van nature een bron van testosteron, en mucuna pruriens kan ook bijdragen aan de productie van testosteron.*


Supplementen voor het libido van de man

Een verminderd libido bij mannen kan verschillende oorzaken hebben, zoals stress of een minder positief zelfbeeld. Gelukkig zijn er natuurlijke manieren om het libido te bevorderen. Kruidensupplementen die hierbij kunnen helpen, zijn onder andere maca, fenegriek en ginseng.


Supplementen voor de vruchtbaarheid van de man

De kwaliteit van het sperma is van invloed op de vruchtbaarheid van de man. Zaadkwaliteit wordt beïnvloed door factoren zoals het aantal zaadcellen en hun beweeglijkheid. Voeding speelt een rol bij het ondersteunen van de kwaliteit van het sperma. Zink draagt bij aan de productie van zaadcellen en is gunstig voor de vruchtbaarheid van de man. Seleen draagt bij aan de beweeglijkheid van zaadcellen.

*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.