Bone Broth
Bottenbouillon wordt al eeuwenlang gebruikt. Bij het maken van bottenbouillon, ofwel bone broth, komen er verschillende voedingsstoffen vrij. Daarnaast heeft bottenbouillon een aangename, hartige smaak en is het een ideale basis voor soepen of sauzen. In het assortiment van Mattisson vind je diverse hoogwaardige bone broths in poeder- of vloeibare vorm.
Wat is bone broth?
Bone broth is een bouillon die wordt gemaakt door de botten van dieren zoals runderen of kippen voor een lange periode te koken. Tijdens dit proces trekken de voedingsstoffen uit deze botten in de kookvloeistof en ontstaat er een voedzame bottenbouillon. Des te langer de botten worden gekookt, des te voedzamer de bone broth wordt.
Collageen in bone broth
Een belangrijk voordeel van bottenbouillon is dat het rijk is aan collageen, het belangrijkste eiwit in onze bindweefsels. Doordat bone broth langzaam wordt verhit, wordt de collageen omgezet in gelatine, een vorm die kan worden opgenomen in het lichaam.
Collageen is rijk aan eiwitten. Eiwitten ondersteunen de botten en dragen bij tot de groei en instandhouding van de spiermassa.
Wat is het verschil tussen gewone bouillon en bone broth?
Gewone bouillon wordt snel getrokken van groenten, kruiden en soms vlees of botten, en is een lichte, smaakvolle basis voor soepen en sauzen. Bone broth daarentegen wordt langzaam getrokken van botten, vaak 12 tot 48 uur.
Wat is het verschil tussen bouillon en fond?
Een fond is eigenlijk hetzelfde als bouillon, maar dan sterk gereduceerd. Door de bouillon verder in te laten koken ontstaat een fond die dikker (meer gelatine), donkerder van kleur en voller van smaak is.
Hoe gebruik je bone broth?
Bottenbouillon is ideaal om te gebruiken als basis voor soepen en sauzen. Vergeleken met een bouillonblokje heeft bone broth van zichzelf een wat vlakke smaak. Om het als bouillon te drinken is het daarom aan te raden om de bone broth op smaak te brengen met wat kruiden.
Bone broth kopen?
Als je wilt profiteren van de voordelen van bone broth zonder urenlang botten te hoeven koken, kun je kiezen voor een kant-en-klare fond of bone broth poeder (gedehydrateerde bottenbouillon). Mattisson bone broths worden eveneens getrokken uit vlezige botten en bevatten dezelfde voordelen als zelfgemaakte bottenbouillon, maar zijn klaar in een handomdraai!
Kies voor biologische runder bone broth of kippen broth of ga voor één van de vier kant-en-klare bone broth fonds, zoals gevolgelte.