Biologisch Cacao poeder

De voordelen van Mattisson
- Gratis verzending vanaf €35,-
- Op werkdagen voor 14:30 besteld = morgen in huis
- Klanten beoordelen ons met een 9,4
Beschrijving
Wat is Cacaopoeder?
Cacaopoeder wordt gewonnen uit de bonen van de cacaoboom (Theobroma cacao), een tropische plant die van oorsprong voorkomt in Midden- en Zuid-Amerika. Cacaopoeder is donkerbruin van kleur en heeft een rijke, karakteristieke smaak die intens, licht bitter of zelfs fruitig kan zijn, afhankelijk van de soort boon en de wijze van verwerking. Er bestaan verschillende soorten cacaopoeder, waaronder traditioneel verwerkte (gebrande) cacao en rauwe cacao, die wordt geproduceerd bij lage temperaturen om zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke cacaoboon te blijven. Rauwe cacao behoudt zijn natuurlijke kleur, aroma en structuur.
Hoe wordt Cacaopoeder gemaakt?
Cacaopoeder wordt gemaakt van rauwe cacaobonen, afkomstig van de cacaoboom (Theobroma cacao). Allereerst worden de cacao vruchten geoogst zodra ze rijp zijn, daarna worden de cacaobonen en het vruchtvlees samen uit de vruchten gehaald en enkele dagen gefermenteerd. Door dit proces breekt het vruchtvlees af en ontwikkelen de bonen hun karakteristieke chocolade smaak. Na de fermentatie worden de cacaobonen in de zon gedroogd. Dit vermindert het vochtgehalte, voorkomt bederf en concentreert de smaken verder. De gedroogde cacaobonen kunnen vervolgens worden geroosterd om de smaak te intensiveren. Voor rauwe cacao nibs wordt dit proces overgeslagen.
Vervolgens worden de bonen gebroken waarbij de dunne, oneetbare schilletjes van de cacaobonen verwijderd worden en de cacao nibs overblijven. De nibs worden vermalen tot een dikke, vloeibare pasta, ook wel cacao liquor genoemd. Waarna deze massa geperst wordt waardoor er twee componenten overblijven: cacaoboter en cacao koek. De cacao koek wordt verder vermalen tot cacao poeder.
Hoe kan ik Cacaopoeder gebruiken?
Cacaopoeder kan in allerlei (bak)gerechten verwerkt worden. Denk aan zelf warme chocolademelk maken, brownies bakken of het gebruiken voor sauzen en desserts. Meerdere toepassingen:
- In smoothies, havermout of yoghurt
- In bakrecepten zoals brownies, muffins of energierepen
- In warme dranken zoals plantaardige chocolademelk
- Gecombineerd met maca of lucuma
Herkomst
Ons biologisch cacaopoeder komt uit Peru.
Mattisson biologisch cacaopoeder wordt geroosterd op 115 graden en is dus niet RAW. Écht rauwe cacaopoeder is bijna onmogelijk te produceren én veilig te verkopen, omdat fermentatie en minimale verhitting nodig zijn voor smaakontwikkeling en voedselveiligheid.
Is Cacaopoeder geschikt voor veganisten?
Ja, pure cacaopoeder is volledig plantaardig en dus geschikt voor veganisten. Controleer altijd het etiket om zeker te zijn dat er geen andere ingrediënten zijn toegevoegd.
Bevat Cacaopoeder suiker?
Niet van nature. Zuivere cacaopoeder, zoals die van Mattisson, is ongezoet en bevat geen toegevoegde suikers. Je kunt zelf naar smaak zoetstoffen of andere ingrediënten toevoegen.
Aanbevolen gebruik
Gebruik en bewaren
Toevoegen aan smoothie, vanillevla of om raw bonbons mee te maken.
Koel, droog en gesloten bewaren.
Opmerking
Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.
Veiligheid
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.
Ingrediënten
| ingrediënten | 100% Biologische Cacao Poeder. |
|---|---|
| voedingswaarde per | 100 g |
| energie | 1333 kJ / 322 kcal |
| vet | 11 g |
| vet waarvan verzadigd | 7 g |
| koolhydraten | 14 g |
| waarvan suikers | 0.9 g |
Specificaties
| Productkenmerk | Biologisch, Vegan |
|---|---|
| SKU | Biologisch Cacao poeder |
| land van herkomst | Afrika, Zuid-Amerika |
| Kan sporen bevatten van | Melk, Soja |




