Healthy Halloween recept: Spinnen bliss balls

Healthy Halloween recept: Spinnen bliss balls

Deze spinnen bliss balls zijn een perfecte traktatie voor Halloween: zowel voor kinderen als voor de volwassenen! Bekijk het recept hieronder en maak indruk met deze spookachtig lekkere traktatie. De bliss balls zijn super eenvoudig te maken en hoeven niet gebakken te worden. Deze spinnen bevatten gezonde, maar uiteraard lekkere ingrediënten en zorgen niet voor een overload aan suikers.  

 

Wat zijn bliss balls?

Bliss balls, ook bekend als energy balls of energy bites, zijn kleine snacks gemaakt van verschillende gezonde ingrediënten, zoals noten, dadels, havermout, cacao en kokos. Bliss balls worden vaak gegeten als tussendoortje of als een bron van snelle energie. Ze zijn populair bij mensen die op zoek zijn naar voedzame en smakelijke snacks die gemakkelijk mee te nemen zijn. Bliss balls zijn meestal rauw en hoeven dus niet gebakken te worden. Lees hier meer over bliss balls.  

 

Gezonde Halloween snacks

Halloween is voor vooral voor kinderen een groot, spannend snoepfestijn. Om te voorkomen dat kinderen een enorme suikerdip krijgen na al het gesnoep, kan je ook voor een gezonde traktatie gaan. Naast de bliss balls in dit recept zijn er nog genoeg andere gezonde recepten. Zo kan je fruit of groenten in de vorm van een spookje of pompoen snijden en eventueel serveren met een dip. Of maak zelf popcorn en doe dit in een wegwerp handschoen. Bind de handschoen dicht en teken er een spooky gezichtje op. Dit zijn andere ideeën voor gezonde Halloween snacks.  

 

Tips:

Voor de dadels raden we aan om medjool dadels te gebruiken. Deze zijn zacht en ook zoeter. Normale dadels zijn voor dit recept uiteraard ook prima. Vaak zijn deze wel nog wat hard en helpt het om er kokend water overheen te gooien. In plaats van pindakaas kan je ook amandelboter gebruiken, mocht je niet van pindakaas houden. En voor de pijnboompitten is er ook een vervanger. Zo kan je ook snoepogen gebruiken of ze zelf maken van gesmolten witte chocola.  

 

Ingrediënten:

 • Half handje havermout
 • 6 medjool dadels
 • 1 el cacao
 • 1 el honing
 • 2 el pindakaas
 • 30 klein pretzels
 • Handje pijnboompitten 

Bereidingswijze:

 1. Verwijder de pitten uit de dadels.
 2. Doe alle ingrediënten in de blender
 3. Meng de ingrediënten goed tot een goeie mix
 4. Pak wat deeg en maak er balletjes van
 5. Snij de pretzel doormidden en maak er pootjes van  
 6. Steek de pootjes aan de zijkant van de balletjes en doe de pijnboompitten erop als ogen
 7. Enjoy! 

Volg @mattissonhealthstyle op Instagram voor meer lekkere én gezonde inspiratie.