Zelfgemaakte proteïne granola

Zelfgemaakte proteïne granola

Wat is granola?

Granola is een mengsel van verschillende geroosterde granen, noten, zaden en zoetstoffen zoals honing. Het wordt vaak gegeten als ontbijtgranen of als een gezonde snack. Granola is populair vanwege de knapperige structuur en de veelzijdigheid, omdat je er veel verschillende ingrediënten aan kunt toevoegen.

 

Hoe eet je granola?

Granola kan op verschillende manieren worden gegeten. Je kunt het zo eten als een gezonde snack, of het mengen met melk, yoghurt of kwark. Voeg wat vers of gedroogd fruit toe aan je granola en geniet van een stevig en voedzaam ontbijt.

 

Hoe bewaar je granola?

Om granola knapperig en vers te houden, is het belangrijk om het op de juiste manier te bewaren. Bewaar granola in een luchtdichte container, zoals een plastic of glazen pot. Zet deze container op een koele en droge plek, zoals een keukenkastje of voorraadkast. Granola hoeft niet in de koelkast, omdat dit de knapperigheid kan verminderen. 

Proteïne granola

Granola kan met allerlei ingrediënten worden gemaakt en kan ook worden verrijkt met eiwitpoeder. Zo begin je de dag goed gevuld en eiwitrijk, wat vooral handig is voor mensen die een actieve levensstijl hebben of extra eiwitten nodig hebben.

 

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar.
  3. Verspreid het mengsel gelijkmatig over een bakplaat
  4. Bak voor 18 tot 20 minuten goudbruin
  5. Laat de granola afkoelen en geniet ervan!