Ontvang twee gratis bio vruchtensapjes bij elke bestelling vanaf €50, Shop hier.

Vitamine C

Vitamine C is een zeer belangrijke vitamine. Een tekort aan vitamine C kan onder meer zorgen voor vermoeidheid en een zwakker immuunsysteem. Om dit te voorkomen kan je bij Mattisson kiezen voor diverse vitamine C supplementen, waaronder vitamine C poeder, vitamine C capsules en liposomaal vitamine C.

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Meer over Vitamine C - Vitamines - Vitamines & Supplementen

 

Wat is Vitamine C?

Vitamine C, ofwel ascorbinezuur is een wateroplosbare vitamine. Vitamine C zit in het vocht van voedingsmiddelen als citrusfruit, kiwi’s, bessen, aardappelen, paprika en koolsoorten. Vitamine C wordt direct opgenomen in het bloed en kan niet worden opgeslagen in het lichaam. Een overschot aan Vitamine C verlaat het lichaam via urine. Het lichaam kan zelf geen Vitamine C aanmaken en we zijn daardoor volledig afhankelijk van voeding voor Vitamine C opname.  

 

Waar is Vitamine C goed voor?

Vitamine C is betrokken bij veel verschillende processen in het lichaam. Vitamine C ondersteunt het energieniveau, helpt bij vermoeidheid en heeft het een positieve invloed op het immuunsysteem. Daarnaast is Vitamine C belangrijk voor de bloedvaten, ondersteunt het de botten en is het belangrijk voor de huid en het gebit. Ook heeft Vitamine C een anti-oxidatieve werking.

 

Vitamine C tekort

Wanneer er langdurig te weinig Vitamine C via voeding binnenkomt, kan er een Vitamine C tekort ontstaan in het lichaam. Een tekort aan Vitamine C is te herkennen aan vermoeidheid, een lage weerstand en slechte genezing van wondjes en blauwe plekken. Bij een ernstig Vitamine C tekort kan scheurbuik ontstaan. Een Vitamine C tekort kan worden opgevangen met aanpassingen aan het dieet of een Vitamine C supplement.

 

Vitamine C supplement kopen?

In ons assortiment vind je Vitamine C poeder, gebufferde Vitamine C capsules en liposomaal Vitamine C.