Vitamine C poeder - Zuiver Ascorbinezuur - 350 g

Vitamine C poeder - Zuiver Ascorbinezuur - 350 g

Voeg toe aan verlanglijst
€ 14,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is vitamine C?

Vitamine C, ofwel ascorbinezuur is een wateroplosbare vitamine die je terugvindt in fruit (vooral citrusfruit), groente en aardappelen. Deze vitamine staat bekend als de 'weerstandsvitamine' vanwege de rol die het speelt in het ondersteunen van het immuunsysteem. Een tekort aan vitamine C kan leiden tot verzwakte immuniteit, vertraagde wondgenezing en in extreme gevallen zelfs scheurbuik, een ernstige aandoening die historisch gezien voorkwam bij zeelieden tijdens lange zeereizen.

Waar is vitamine C goed voor?

Vitamine C heeft veel verschillende functies in het lichaam. Vitamine C is een antioxidant, heeft een positieve invloed op het immuunsysteem, ondersteunt het energieniveau en helpt bij vermoeidheid, draagt bij tot een normale psychologische functie, ondersteunt de botten en is belangrijk voor de bloedvaten, de huid en het gebit.

Voordelen Vitamine C poeder

Het voordeel van vitamine C in poedervorm is dat het poeder gemakkelijk in te nemen is. Dit maakt vitamine C poeder een ideaal supplement voor mensen die moeite hebben met het slikken van pillen en tabletten. Bovendien kan de poedervorm handig zijn om de dosering aan te passen aan individuele behoeften.

Hoeveel vitamine C poeder per dag?

De aanbevolen dagelijkse dosis van dit Mattisson vitamine C poeder bedraagt 1 gram, wat overeenkomt met een mespunt. Je kunt dit poeder eenvoudig mengen met water of een andere vloeistof naar keuze. Het is echter van belang om de aanbevolen dosering niet te overschrijden. Bovendien moet dit voedingssupplement nooit worden gezien als een vervanging voor een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet. Het is altijd raadzaam om de aanbevelingen op het productlabel te volgen en, indien nodig, professioneel advies in te winnen om aan jouw specifieke voedingsbehoeften te voldoen. 

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

1 x daags 1 gram (mespunt) innemen met water. Ascorbinezuur kan het tandglazuur aantasten. Leg de poeder in het midden van je tong en slik direct door met water. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde voeding.

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

 

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediënten 100% Vitamine C poeder (Ascorbinezuur)
voedingswaarde permespunt (1 gram)
vitamine C1000 mg 1250%

Specificaties

Meer informatie
inhoud350 g
ProductkenmerkVegan
EAN-code8717677969258
SKUMT9095

Reviews