Pollen in de lucht

In het voorjaar beginnen grassen, planten en bomen te bloeien. Dit zorgt voor een mooie groene omgeving, maar het leidt er ook toe dat er pollen in de lucht terecht komen. Voor mensen met een pollenallergie kan dit leiden tot vervelende klachten. Wij verkopen een aantal producten die kunnen helpen om de klachten die bij een pollenallergie horen te verminderen. 

Meer over Pollen in de lucht

 

Wat zijn pollen?

Pollen zijn poederachtige substanties die zorgen voor de bestuiving van planten en bloemen. Het wordt daarom ook wel stuifmeel genoemd. Er bestaan twee soorten pollen: lichte en zware pollen. Lichte pollen worden meegenomen door de wind en een groot deel daarvan zal nooit een plant bereiken. Deze pollen blijven in de lucht zweven en kunnen door ons worden ingeademd. Zware pollen worden verplaatst door insecten. 

 

Wat is een pollenallergie?

Tijdens het voorjaar en in de zomer zweven er verschillende soorten pollen door de lucht, afkomstig van planten, grassen en bomen die op dat moment in bloei staan. Via de slijmvliezen en luchtwegen komen deze pollen ons lichaam binnen. Het kan zijn dat je allergisch bent voor een bepaald soort gewas en het inademen van deze pollen kan dan leiden tot vervelende klachten. 

Een pollenallergie is vaak al merkbaar van kinds af aan, maar het is ook goed mogelijk dat je er pas op latere leeftijd last van krijgt. 

 

Waaraan herken je een pollenallergie?

De klachten die mensen hebben bij een pollenallergie zijn meestal vergelijkbaar met die van een verkoudheid. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van niesbuien, rode prikkende en/of tranende ogen of een verstopte neus. Ook komen klachten als hoofdpijn en slecht slapen vaak voor. Hoe meer pollen er door de lucht zweven, hoe ernstiger de klachten. 

De symptomen van een pollenallergie zijn met name te merken op warme dagen waarop een matige wind staat en de planten, grassen of bomen waarvoor jij allergisch bent in bloei staan.

 

Wat kun je doen als je last hebt van pollen?

Een pollenallergie is iets waar veel mensen jaarlijks mee te maken krijgen en last van hebben. Gelukkig kun je zelf een aantal dingen doen om de klachten te beperken. Het is bijvoorbeeld slim om ramen en deuren gesloten te houden op warme, winderige dagen. Ook helpt het om buiten een zonnebril te dragen en niet in de ogen te wrijven. Daarnaast is het belangrijk om je huis(dieren) goed schoon te houden en zelf regelmatig te douchen om de pollen van je af te spoelen. 

 

Welke producten kunnen helpen bij een pollenallergie?

Naast de maatregelen die hierboven staan beschreven verkopen wij ook een aantal producten die de klachten die worden veroorzaakt door een pollenallergie te beperken. Scutelleria capsules bijvoorbeeld, bevatten vitamine B2, B3 en B8, die helpen bij de normale werking van de slijmvliezen. Bijenpollen zijn rijk aan het stofje quercetine, dat in het lichaam werkt als natuurlijke histamine remmer. Je kunt ook kiezen voor het pollen pakket waar je zelf lokale honing bij koopt.