Ontvang twee gratis bio vruchtensapjes bij elke bestelling vanaf €50, Shop hier.

Chlorella

Chlorella is een zoetwateralg met een hoge concentratie aan chlorofyl. Chlorella is een rijke bron van vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren en antioxidanten. Zo bevat Chlorella een grote hoeveelheid vitamine B12. In ons assortiment vind je Chlorella tabletten en Chlorella poeders.

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Meer over Chlorella kopen? | Mattisson

 

Wat is Chlorella?

Chlorella (Chlorella Vulgaris) is een groene, eencellige zoetwateralg die de hoogste concentratie aan chlorofyl bevat van alle voedingsproducten. Chlorofyl is verantwoordelijk voor de kenmerkende groene kleur van Chlorella. Chlorella is een rijke bron van diverse vitale voedingsstoffen, waaronder vitaminen, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren en antioxidanten.

 

Waar komt Chlorella vandaan?

Voor consumptie geschikte Chlorella wordt gekweekt in gecontroleerde zoetwaterbassins in landen met veel zonuren. De Chlorella heeft een deels gebroken celwand, wat belangrijk is omdat ons lichaam zelf niet beschikt over het enzym dat deze celwand kan doorbreken.

 

Wat is het verschil tussen Chlorella en Spirulina?

Chlorella wordt in supplementen vaak gecombineerd met de zoutwateralg Spirulina. De twee algen hebben veel overeenkomsten: ze zijn beiden rijk aan vitaminen, essentiële vetzuren, mineralen en eiwitten. Het voordeel van Spirulina is dat het alle essentiële aminozuren bevat, wat voornamelijk voor sporters en veganisten voordelig is. Chlorella bevat in verhouding weer meer vitamine B12, wat het met name voor veganisten een interessante keuze maakt. Vitamine B12 ondersteunt o.a. het energieniveau en helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen.