Biologische Breakfast Supersmoothie Mix - 500 g

Biologische Breakfast Supersmoothie Mix - 500 g

€ 21,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor 14 uur besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Onze SuperSmoothie Mix Breakfast Bio is samengesteld uit biologische Spirulina, Cacao, Acaibes, Lucuma, Hempseeds en Maca.

Spirulina

Spirulina (Arthrospira platenis) is een microscopisch blauwgroen algje. Onze Spirulina komt uit China en heeft deels een gebroken celwand. Dit is belangrijk omdat ons lichaam zelf niet over het enzym beschikt dat deze celwand kan verbreken. Spirulina werkt onder andere als krachtige antioxidant ** en ondersteunt een gezonde bloedsuikerspiegel.**

Lucuma

Lucuma poeder wordt gemaakt van de vruchten van de boom waar Lucuma aan groeit. (Pouteria lucuma) Het is een gewas uit Peru en wordt reeds eeuwen gebruikt door de oorspronkelijke bewoners. Het vruchtvlees van het fruit is vrij poederig en droog en heeft daardoor qua textuur wat weg van een hard gekookt ei, vandaar dat de vrucht in het Engels ook wel ‘eggfruit’ wordt genoemd. De smaak van Lucuma is vanille kaneelachtig. Om die redenen wordt het dus al eeuwen gegeten door de lokale bevolking van Peru en is het een een ideale suikervervanger in smoothies, taarten en bakgerechten. Lucuma is daarnaast rijk aan betacaroteen. Bètacaroteen is een precursor voor vitamine A en wordt daarom ook wel provitamine A genoemd. Het komt onder andere voor in groenten en gele of oranje vruchten, waar het voor de kleur verantwoordelijk is. Vandaar dus de mooie gele kleur van de Lucuma poeder. Vitamine A draagt bij tot de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress* en houdt de huid gezond.*

Hennepzaad

Hennepzaad is afkomstig van het zaad van de Hennepplant (Cannabis sativa). Het hoort bij dezelfde familie als de cannabis (marihuana). Hennepzaad bevat echter maar een zeer kleine hoeveelheid THC, de stof die zorgt voor de werking van marihuana als drug. Gepeld Hennepzaad heeft een noot- achtige smaak. Hennepzaad is een rijke bron van omega 3 vetzuren. Omega 3 vetzuren dragen bij aan de normale werking van hart en bloedvaten, draagt bij tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen,* een normale hersenfunctie,* en ondersteunt een normale cholesterolspiegel.* Omega 3 vetzuren zijn belangrijk omdat het lichaam deze niet zelf kan produceren. Hennepzaad is daarnaast een rijke bron van vezels. Vezels ondersteunen een goede darmwerking.* Daarnaast is het rijke bron van eiwitten. Eiwitten ondersteunen herstel na fysieke inspanning.*

Cacao

Cacao is bekend geworden door de cacao drank. Onze huidige chocolademelk maar dan een tikkeltje sterker. Cacaobomen worden verbouwd in landen met een warm en droog klimaat. Dit is belangrijk voor een goede groei. Cacaobonen groeien direct aan de stam van een cacaoboom. Deze boom kan wel 10 meter hoog worden. De boon vormt het zaad in een lange steenvrucht. Na de oogst ondergaan de bonen een gistingsproces (fermentatie) waarna zij te drogen worden gelegd. Hierna worden de bonen vaak geroosterd om de kenmerkende smaak nog meer naar voren te laten komen. Om cacao poeder te maken wordt er gebruikt gemaakt van de cacaomassa van de cacaoboon. Deze massa wordt onder hoge druk uitgeperst zodat er cacaopoeder en boter ontstaat. Daar kan op zijn beurt weer chocolade van gemaakt worden. Cacao is een krachtige antioxidant* en bevat onder andere het mineraal Magnsium dat bijdraagt bij tot een normale psychologische functie.*

Maca

Op grote hoogte (3000-4500 meter) in een onherbergzaam gebied groeit de Maca plant. Maca is een knolgewas afkomstig uit het Andesgebergte in Peru en de enige eetbare plant die op deze hoogte groeit. Maca werd door de Inca’s gebruikt en vooral beschouwd als een lekkernij door de zoete smaak. Maca wordt ook wel de ‘Ginseng van de Andes’ en ‘Mood food’ genoemd. Maca ondersteunt de mannelijke en vrouwelijke seksualiteit en vruchtbaarheid**, helpt bij geestelijke druk en inspanning**, geeft meer energie en verhoogt de vitaliteit** en ondersteunt de hormonale balans omdat het de werking heeft van een adaptogeen.** Maca heeft van nature een karamelachtige smaak.

Aanbevolen gebruik

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website te vermeldt. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen. Bij vragen of opmerkingen mag u uiteraard ook met ons mailen; info@mattisson.nl of bellen 030-6017378.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

Gebruik en bewaren

3 eetlepels (= 2 maatscheppen van ca. 15 g) toevoegen aan 200 ml zelfgemaakte smoothie van vruchten, groenten, (rijste)melk en/of yoghurt of mengen met 200 ml water. Smoothie kan worden gebruikt als ontbijt, lunch of tussendoortje. Kan ook toegevoegd worden aan dessert, cake of maaltijd.

Ingrediënten

Meer informatie
inhoud 300 g
Allergenen Kan van nature sulfiet bevatten
land van herkomst Non-EU
ingrediënten 100% Biologisch poeder van cacao (30%), spirulina (25%), lucuma (20%), maca (12,5%), gepeld hennepzaad (10%) en acaibes (2,5%).
voedingswaarde per 100 g
energie 1480 kJ / 354 kcal
vet 11.6 g
vet waarvan verzadigd 3.8 g
enkelvoudig onverzadigd vet 1.5 g
meervoudig onverzadigd vet 4.2 g
koolhydraten 16.7 g
waarvan suikers 4.5 g
eiwitten 31.3 g
vezels 29 g
zout 0.43 g
bètacaroteen 65 mg
chlorofyl 300,4 mg
chroom 25 mg 63%
fosfor 485,2 mg 69%
ijzer 8,3 mg 59%
inositol 75 mg
kalium 488,3 mg 24%
magnesium 296 mg 79%
mangaan 0,75 mg 38%
selenium 75 μg 136%
vitamine B1 1,07 mg 98%
vitamine B11 50 μg 25%
vitamine B12 7,5 μg 300%
vitamine B2 1.59 mg 114%
vitamine B3 9.86 mg 62%
vitamine E 1.36 mg 45%
vitamine K 26.25 μg 35%
zeaxanthine 52,5 mg
zink 6,6 mg 66%