Gezonde Red Velvet muffins met rode bieten poeder

Gezonde Red Velvet muffins met rode bieten poeder

Lekkere trek, maar wil je het toch graag gezond houden? Probeer eens deze voedzame Red Velvet muffins met rode bieten poeder. Met rode bieten poeder krijgen je zelfgemaakte baksels niet alleen een mooie kleur, maar ook een heerlijke smaak. 

 

Wat is rode bieten poeder?

Roden bieten poeder wordt gemaakt van gemalen, gedroogde bieten. Dit poeder kan toegevoegd worden in allerlei recepten om smaak te geven of als natuurlijke rode kleurstof. Rode biet poeder wordt onder andere gebruikt in smoothies, soepen en baksels.

 

Waar is rode bieten poeder goed voor?

Rode bieten poeder draagt bij aan een gezonde spijsvertering, energiebalans en normale cognitieve functies. Ook draagt het poeder bij aan de sportprestaties. Het nitraat in rode bieten poeder zorgt er namelijk voor dat er meer stikstofmonoxide in je lichaam is. Hierdoor verbruik je minder zuurstof tijdens je workout en kan je het sporten langer volhouden. Daarnaast dragen bieten bij aan de vorming en activatie van eiwitten.

Rode bieten poeder zit vol sterke antioxidanten, vitamines en mineralen. Mineralen in bieten poeder zijn onder andere foliumzuur, kalium, ijzer en magnesium. Daarnaast bevat het vitamine A en C.

 

Hoe gebruik je rode bieten poeder?

Meng 1-2 keer daags een theelepel biologisch Rode Bieten Poeder met je smoothie, vruchtensap of yoghurt, of gebruik naar wens in een ander gerecht voor een mooie kleur. Eén theelepel rode bieten poeder staat gelijk aan het eten van een hele rode biet!

 

Gezonde Red Velvet muffins

Deze muffins zitten boordevol goede voedingsstoffen. Probeer ze eens uit en top ze af met kwark voor wat extra eiwitten.

 

Ingrediënten


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Doe de havermout in een blender en maak er meel van
  3. Mix de twee meelsoorten door elkaar
  4. Verwarm ondertussen de kokosolie
  5. Voeg de kokosolie toe aan de melen
  6. Voeg ook de yoghurt, het ei en de honing toe en laat het goed binden met elkaar
  7. Doe tot slot de banaan en de bietenpoeder door de mix
  8. Giet het beslag in de bakvorm
  9. Bak de muffins in 25 minuten gaar
  10. Haal de muffins uit de oven en serveer met kwark en extra bietenpoeder.

Bereidingstijd: 40 minuten.


Volg onze Instagram @mattissonhealthstyle voor meer inspiratie & recepten met onze producten!