20% korting op multivitamines met code: Multi20. Shop nu!

Recept voor de feestdagen: Chocoladereep met superfoods

Recept voor de feestdagen: Chocoladereep met superfoods

De feestdagen staan voor de deur, en wat is er nu beter dan jezelf en je geliefden te trakteren op een heerlijke en gezonde lekkernij? In deze blog delen we een recept voor een zelfgemaakte chocoladebark, op smaak gebracht met een kleurrijke mix van superfoods. Ook als je de voorkeur geeft aan een suikervrij dieet of kiest voor een vegan leefstijl, kun je deze reep geheel aanpassen aan jouw eigen smaak!

 

Suikervrije chocolade

Suikervrije chocolade biedt een smaakvol alternatief voor liefhebbers van chocolade die de toegevoegde suikers en vetten willen vermijden. In tegenstelling tot gewone chocolade maakt suikervrije varianten gebruik van natuurlijke zoetstoffen, zoals Stevia, Erythritol en Xylitol om een aangename zoetheid te bereiken. Hierdoor kun je genieten van een stukje chocolade zonder je zorgen te maken over extra calorieën. 

Vegan chocolade  

Vegan chocolade is een heerlijk alternatief voor chocoladeliefhebbers die de voorkeur geven aan een plantaardige levensstijl. In tegenstelling tot traditionele chocolade, die zuivelproducten bevat, wordt vegan chocolade gemaakt zonder gebruik te maken van dierlijke ingrediënten. Deze chocoladevariant maakt vaak gebruik van plantaardige melk, zoals amandel-, kokos- of havermelk, en vermijdt toevoegingen zoals melkpoeder en boter. Hierdoor kunnen veganisten en mensen met lactose-intolerantie genieten van de rijke smaak en romige textuur van chocolade, zonder concessies te doen aan hun dieetwensen.

 

Zelf witte chocolade maken

Witte chocolade bestaat grotendeels uit cacaoboter, suiker en melkpoeder. Het gekke is dat witte chocolade dus helemaal geen percentage cacao massa bevat. Witte chocolade heeft een zoet en romige smaak met vanille en melkachtige tonen. Door het gebrek aan cacao massa heeft het dus niet echt een typische cacao smaak. Bekijk hieronder het recept voor gezonde witte chocolade.  

Ingrediënten:

100 gram cacaoboter 
30 gram erythritol poeder 
30 gram (wei) Proteine Vanille poeder 
1 theelepel Bourbon Vanille 
Snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Smelt de cacaoboter door het in een pannetje heet water te zetten.
  2. Meng vervolgens met de erythritol poeder.
  3. Laat 15 minuten afkoelen
  4. Doe het mengsel in een blender en doe de overige ingrediënten erbij.  
  5. Mix goed door elkaar en je witte chocolade is klaar om te gebruiken!
  6. Wil je het gewoon zo eten? Laat het dan afkoelen in de koelkast.

Recept Chocolade Reep met superfoods

Wil je tijdens de kerst een smakelijk hapje bij de koffie of een heerlijk toetje serveren? Met deze zelfgemaakte gezonde chocoladereep maak je gegarandeerd indruk. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om andere ingrediënten te gebruiken. Kies dan zelf je toppings en voeg aan de warme chocolade toe.  
 
Tip: breek de chocolade in grove stukken en pak leuk in om cadeau te doen tijdens kerst!

Ingrediënten:

8 repen (vegan) pure chocolade 
Zelfgemaakte witte chocolade 
Handje Gedroogd fruit (bijvoorbeeld Goij bessen
Handje Pompoenpitten 
1 eetlepel Chiazaad 
Amandelschaafsel 

Bereidingswijze:

  1. Leg de pure chocolade repen op een bakplaat met bakpapier.
  2. Verwarm de oven op 180 graden en doe de repen een paar minuten in de oven
  3. Als de chocolade goed gesmolten is, giet je de witte chocolade over de pure repen
  4. Gebruik een satéprikker om de chocolade met elkaar te mixen.
  5. Verdeel vervolgende het gedroogd fruit, de pompoenpitten, chiazaad en amandelschaafsel over de chocolade
  6. Laat in de koelkast afkoelen en hard worden
  7. Breek de chocolade in stukken en geniet ervan!