Magnesium

Magnesium

Magnesium speelt een belangrijke rol in verschillende lichaamsprocessen, zoals de werking van de spieren, de overdracht van zenuwprikkels en het geheugen. Een magnesiumtekort kan tot vervelende klachten leiden. Wij hebben diverse magnesium supplementen in ons assortiment, waaronder magnesium citraat, magnesium bisglycinaat en magnesium tauraat. 

Pagina

11-16 van 16 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Magnesium Tauraat capsules - Met vitamine B6
  Magnesium Tauraat capsules - Met vitamine B6
  Vanaf € 14,95
 2. Magnesium Citraat 400mg
  Magnesium Citraat 400mg
  Vanaf € 8,95
 3. Magnesium Malaat poeder 173 mg - 11,5% elementair magnesium - 200 g
  Magnesium Malaat poeder 173 mg - 11,5% elementair magnesium - 200 g
  € 23,95
 4. Magnesium Malaat 81 mg - 11,5% elementair magnesium - 90 capsules
  Magnesium Malaat 81 mg - 11,5% elementair magnesium - 90 capsules
  € 16,95
 5. Magnesium Citraat Malaat Poeder 195 mg - 13% elementair magnesium - 125 g
  Magnesium Citraat Malaat Poeder 195 mg - 13% elementair magnesium - 125 g
  € 21,95
 6. Magnesium Citraat Malaat Capsules 86 mg - 120 capsules
  Magnesium Citraat Malaat Capsules 86 mg - 120 capsules
  € 18,95
Pagina

11-16 van 16 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Magnesium

 

Wat is magnesium?

Magnesium is een mineraal dat belangrijk is voor verschillende processen in het lichaam. Het draagt bij aan een normale werking van de spieren, speelt een rol bij de overdracht van zenuwprikkels en is betrokken bij het geheugen en het concentratievermogen.

 

Magnesium tekort

We krijgen magnesium binnen via voeding als vlees, groene bladgroenten, noten en cacao. In deze tijd kampen veel mensen echter met een tekort aan magnesium. Stress kan hierbij een rol spelen, aangezien het lichaam in tijden van stress veel magnesium gebruikt. Er zijn ook geneesmiddelen die de magnesium status verlagen. Klachten die horen bij een tekort aan magnesium zijn krampen, vermoeidheid, verstopping, angst en onrust.

 

Magnesium supplement

Om meer magnesium binnen te krijgen kan gekozen worden voor verschillende soorten magnesium supplementen. De best opneembare varianten zijn magnesium citraat, magnesium bisglycinaat en magnesium tauraat. Dit zijn namelijk varianten in organische vorm, zoals ze ook in de natuur voorkomen. 

 

Magnesium Citraat

Magnesium citraat is een samenstelling van het mineraal magnesium met de stof citraat (citroenzuur zout). Door deze organische binding kan het lichaam de magnesium goed opnemen en is het zeer geschikt als voedingssupplement. Magnesium citraat wordt vooral goed opgenomen door de weefsels en spieren en is daarom ideaal voor sporters. Magnesium citraat ondersteunt een gezonde werking van de spieren, ondersteunt het energieniveau en draagt bij tot een normale werking van het zenuwstelsel.

 

Magnesium Bisglycinaat

Magnesium bisglycinaat is een organisch gebonden vorm van magnesium. Door de binding van magnesium met het aminozuur L-glycine kan de magnesium de bloed-hersenbarrière gemakkelijker passeren. Magnesium bisglycinaat is van belang voor ons zenuwstelsel en draagt bij aan geestelijke veerkracht en een heldere geest.

 

Magnesium Tauraat

Magnesium Tauraat is een verbinding van magnesium met het aminozuur L-taurine, een lichaamseigen stof. Deze verbinding maakt het makkelijk voor magnesium om de bloed-hersenbarrière te passeren en in de hersenen te worden opgenomen. Magnesium Tauraat draagt bij tot een normale psychologische functie, is goed voor de gemoedstoestand en helpt bij vermoeidheid.

 

Magnesium supplement kopen?

Wij hebben diverse varianten magnesium in ons assortiment. De magnesium supplementen zijn verkrijgbaar in capsules, als poeder of colloïdaal. Kies bijvoorbeeld voor magnesium citraat, magnesium bisglycinaat of magnesium tauraat.