Vitamines & Supplementen

Vitamines & Supplementen

Ons lichaam heeft voldoende voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. We halen vitamines, mineralen, vetzuren en andere belangrijke stoffen uit voeding, maar deze hoeveelheid is niet altijd toereikend. Een voedingssupplement kan een mooie aanvulling zijn op een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Mattisson heeft een breed assortiment aan voedingssupplementen, waaronder Vitamine D, Vitamine B12, Omega 3, Magnesium en Probiotica.

Je gekozen filters:
  1. Producttype
    Olie
Filteren

Meer over Vitamines & Supplementen

 

Wat zijn voedingssupplementen?

Voedingssupplementen zijn producten met een hoge concentratie aan voedingsstoffen. Je kunt hierbij denken aan vitamines, mineralen, vetzuren, aminozuren en bioactieve stoffen. Deze stoffen worden verwerkt in bijvoorbeeld capsules, tabletten, poeders of druppels (liposomaal).

Supplementen zijn voedingsstoffen ter aanvulling op een gezonde en gevarieerde voeding. Supplement betekent dan ook letterlijk ‘aanvulling’. Een supplement is nooit een vervanging van gezonde voeding.

 

Waaruit bestaan supplementen?

Supplementen kunnen bestaan uit synthetische of geïsoleerde vitamines, mineralen, gezonde vetzuren of bioactieve stoffen. Deze voedingsstoffen worden verwerkt in bijvoorbeeld capsules of tabletten. Er kunnen ook kruiden zoals kurkuma, sint janskruid of mariadistel aan supplementen worden toegevoegd. Voedingsstoffen in natuurlijke supplementen hebben dezelfde werking als de vitamines en mineralen die in voeding zitten, maar het lichaam neemt de voedingsstoffen uit supplementen makkelijker op.

 

Waarom zou ik supplementen gebruiken?

Om gezond te blijven hebben we een regelmatige aanvoer nodig van voedingsstoffen. In theorie kan je alle benodigde voedingsstoffen halen uit voeding, maar in de praktijk blijkt dit soms lastig. Door ons drukke bestaan kan het een uitdaging zijn om gevarieerd te eten. Daarnaast hebben bepaalde groepen mensen meer kans op tekorten dan anderen. Een voedingssupplement kan een uitkomst bieden.

 

Heb ik supplementen nodig?

Voor mensen met een allergie of mensen die een dieet volgen kan een tekort aan voedingsstoffen op de loer liggen. Een supplement kan helpen om dit te voorkomen. Ook aan zwangere vrouwen, jonge kinderen en ouderen wordt het aangeraden om supplementen te gebruiken om een tekort aan belangrijke vitamines en mineralen uit de weg te gaan. Een supplement kan daarnaast ondersteuning bieden in specifieke situaties, zoals bij mensen die fanatiek sporten of mensen die van nature weinig energie hebben.

 

Welke supplementen heb ik nodig?

Het wordt door het voedingscentrum aangeraden om in ieder geval te zorgen voor voldoende Vitamine B12, Omega 3, Vitamine D en foliumzuur (Vitamine B11). Daarnaast komen tekorten aan magnesium, zink, ijzer, calcium en Vitamine A vaak voor. Als je een supplement nodig hebt, is het supplement dat je kiest afhankelijk van van je dieet, gezondheid en persoonlijke behoeftes.