Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Natrium Bicarbonaat. Klik hier.
Reken af met je account
This form is protected by reCAPTCHA - the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Afrekenen als een nieuwe klant
Het aanmaken van een account heeft vele voordelen:
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Natrium Bicarbonaat. Klik hier.
Botten, Gewrichten & Spieren
Bottenbouillon, oftewel Bone Broth, wordt verkregen door de botten van dieren gedurende een langere periode langzaam te koken. De voedingsstoffen trekken in de kookvloeistof en hierdoor ontstaat een voedende bouillon met eiwitten, vitamines en mineralen. Deze kant-en-klare drinkbouillon is gemaakt van runderbeenderen.
Bone Broth is zeer voedzaam en wordt vaak gebruikt als basis van soepen, sauzen en jus. Bottenbouillon is minder sterk van smaak dan een bouillonblokje, maar wel een stuk gezonder. Je kunt de bouillon zelf verder op smaak brengen met zout, peper en andere kruiden.
Bone Broth wordt naast bouillonbasis ook veel gebruikt als gezondheidsdrank. Zo kun je het bijvoorbeeld toevoegen aan de koffie om er een ‘broffee’ van te maken. De combinatie van cafeïne en collageen verandert je koffie in een echte superfood.
Soepen en stoofschotels: Je kunt bone broth gebruiken als basis voor voedzame soepen en stoofschotels. Het voegt voedingsstoffen en een rijke textuur toe aan gerechten. Gebruik bone broth bijvoorbeeld in kippensoep, groentesoep, chili of goulash.
Rijst en granen: Gebruik bone broth in plaats van gewoon water bij het koken van rijst, quinoa, bulgur of andere granen. Hierdoor krijgen de granen extra voedingsstoffen.
Sauzen en jus: Geef extra smaak aan je gerechten door bone broth toe te voegen aan sauzen en jus. Gebruik het in pastasauzen, stoofvlees sauzen, jus voor gebraad en zelfgemaakte gravy voor een rijke, diepe smaak.
Een fond is eigenlijk hetzelfde als een bouillon, maar dan sterk gereduceerd. Door de bouillon verder in te laten koken ontstaat een fond die dikker (meer gelatine), donkerder van kleur en voller van smaak is.
Gebruik circa 2 eetlepels bone broth in soepen, sauzen of in de koffie.
Koel en donker bewaren. Na openen 3 dagen houdbaar in de koelkast (max.7°C).Â
Â
Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.
Â
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.Â
ingrediënten | Water, Runderbeenderen*, Uien*, Wortel*, Kalfsbeenderen*, Bleekselderij*, Tomatenpuree*, Knoflook*, Zeezout |
---|---|
voedingswaarde per | 100 ml |
energie | 106 kJ / 25 kcal |
vet | 0,23 g |
vet waarvan verzadigd | 0,23 g |
koolhydraten | 1,5 g |
waarvan suikers | 0,58 g |
eiwitten | 3,7 g |
vezels | 1,2 g |
zout | 0,39 g |
inhoud | 240 ml |
---|---|
Productkenmerk | Biologisch |
EAN-code | 8720289191597 |
SKU | MT3031 |
land van herkomst | België |
allergenen | Selderij |
Kan sporen bevatten van | Melk, Soja, Gluten, Noten, Pinda's, Vis en Schaaldieren |