Waarom is mijn pot halfleeg? Meest gestelde vragen over onze verpakkingen

Waarom is mijn pot halfleeg? Meest gestelde vragen over onze verpakkingen

Bij Mattisson hebben we een breed assortiment aan producten die voldoen aan de uiteenlopende behoeften en smaken van onze klanten. Onze verpakkingen zijn een cruciaal onderdeel van de ervaring die we bieden, en we willen graag transparant zijn over de gedachteprocessen achter onze keuzes. 

Het selecteren van de juiste verpakking voor elk product is voor ons een zorgvuldig proces. We houden rekening met verschillende factoren, zoals de aard van het product, de bewaartijd, duurzaamheid, gebruiksgemak en zelfs esthetiek. Elk product heeft zijn eigen vereisten, en we streven ernaar om de best mogelijke verpakking te kiezen om de kwaliteit en versheid van het product te behouden. 

Daarnaast hechten we veel waarde aan duurzaamheid en milieubewustzijn. We streven ernaar om verpakkingsmaterialen te kiezen die milieuvriendelijk zijn en zo min mogelijk belastend zijn voor onze planeet. Dit betekent dat we voortdurend kijken naar innovatieve opties en nieuwe technologieën om onze verpakkingen te verbeteren.

We begrijpen ook dat de visuele aantrekkingskracht van de verpakking belangrijk is. Het oog wil immers ook wat! We zorgen ervoor dat onze verpakkingen niet alleen functioneel zijn, maar ook aantrekkelijk en herkenbaar voor onze klanten. 

Hieronder behandelen we de meest gestelde vragen over onze verpakkingen.

Waarom zitten sommige kokers niet helemaal vol?  

Bij een aantal van onze producten lijken de potten halfleeg. Dit komt door de productie en de eigenschappen van het product zelf. Op het moment dat een pot gevuld wordt door een machine, moet er aan de bovenkant ongeveer 20% aan ruimte overblijven. Verder zijn er verschillende poeders die bij het verwerken erg uitzetten. Dit komt omdat het poeder heen en weer beweegt en er lucht tussenkomt. Wanneer het product in de pot zit en de deksels erop gaan, zakt het poeder in. De potten staan hierna vrijwel alleen maar rechtop en zullen slechts een beetje schudden bij transport, waardoor de lucht eruit gaat. Dit proces kan bij veel producten wel 2 tot 4 centimeter verschil maken.  
 

Tot slot moet er rekening gehouden worden met de batchvolumes. Verschillen, zoals de timing van de oogst, kunnen resulteren in variaties in de volumes tussen verschillende partijen van hetzelfde product. Bij plantaardige eiwitbronnen kan deze variatie soms oplopen tot 1 à 2 centimeter per pot. Het is geen werkzame en duurzame optie om telkens nieuwe etiketten en potten te produceren. Los daarvan controleren we inderdaad regelmatig of een product nog in de goede pot zit.

 

Is het aluminium aan de binnenkant gevaarlijk?

Nee, het aluminium is zeker niet gevaarlijk. Het dunne laagje wat zich aan de binnenkant van de kokers bevindt, is identiek aan de bekleding in drankenkartons voor sappen of zuivelproducten. Het is specifiek ontworpen om het product te beschermen tegen externe stoffen, zoals de inkt die op het karton wordt gebruikt. Verpakkingen ondergaan speciale migratietesten om te verzekeren dat ze veilig zijn voor het product. Deze tests controleren of er geen overdracht van materialen van de verpakking naar het product plaatsvindt, waardoor de kwaliteit en veiligheid van het product gewaarborgd blijven.


Kunnen de verpakkingen duurzamer?

Bij Mattisson hebben we een breed scala aan verpakkingen en werken we constant aan het testen van nieuwe opties. Dit omvat zowel plastic zakken als recyclebare materialen. Helaas hebben we ontdekt dat sommige verpakkingen niet geschikt zijn vanwege problemen zoals interactie met het product en gebrek aan stevigheid. Op dit moment bevinden veel van onze producten zich in kokers, wat al een milieuvriendelijkere optie is. Ons team, inclusief collega's in productontwikkeling en een externe consultant, heeft zorgvuldig alle beschikbare opties geëvalueerd. Na het onderzoeken van verschillende factoren zijn we tot de conclusie gekomen dat onze huidige verpakkingskeuzes momenteel de meest duurzame zijn. We hebben rekening gehouden met diverse elementen en tot op heden lijkt dit de beste oplossing te zijn. 
 
Heb je een andere vraag over onze verpakkingen of producten? Neem gerust contact met ons op. Je kunt een mail sturen naar kwaliteit@mattisson.nl