Botten, Gewrichten & Spieren

Je botten, gewrichten en spieren zijn de drijvende kracht achter soepele bewegingen en een actieve levensstijl. Om deze belangrijke delen van je lichaam in optimale conditie te houden, zijn gezonde voeding en regelmatige beweging van essentieel belang. In sommige gevallen kan het toevoegen van supplementen waardevol zijn, en vaak bevatten deze mineralen zoals calcium, magnesium en zink.

Pagina

1-10 van 98 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

1-10 van 98 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Botten, Gewrichten & Spieren

Botten

Ons lichaam bouwt en breekt voortdurend botten af gedurende ons leven. Op jonge leeftijd overheerst de botopbouw, maar na het 45e jaar neemt botafbraak toe. Calcium is cruciaal voor sterke botten, en vitamine D is essentieel voor de opname van calcium. Andere belangrijke voedingsstoffen zijn magnesium, zink, eiwitten, fosfor en vitamine K.


Gewrichten

Kraakbeen in de gewrichten zorgt voor soepele bewegingen. Vitamine C ondersteunt de vorming van collageen in kraakbeen, wat bijdraagt aan gezonde gewrichten.


Spieren

Met meer dan 600 spieren is beweging essentieel voor het behouden van spierkracht en soepelheid. Proteïne is nodig voor spierbehoud, terwijl vitamine D, magnesium, calcium, kalium en vitamine B een rol spelen bij spierfunctie.


Supplementen voor de botten, gewrichten en spieren

Hoewel een gezond dieet en beweging de basis vormen, kunnen supplementen een waardevolle aanvulling zijn. Mineralen zoals calcium, magnesium en zink worden vaak toegevoegd om de gezondheid van botten, gewrichten en spieren te ondersteunen. Altijd in overleg met een professional voor een persoonlijk advies.