Darmgezondheid

De darmen spelen een cruciale rol in zowel de spijsvertering als de opname van voedingsstoffen. Daarnaast fungeren ze als een beschermende barrière tegen toxische stoffen en schadelijke bacteriën die ziektes kunnen veroorzaken. Het bevorderen van darmgezondheid kan worden ondersteund door een uitgebalanceerd dieet. Bovendien kunnen supplementen, zoals die met probiotica, vezels of chlorella, een waardevolle aanvulling vormen op dit streven naar een gezond darmstelsel.

Pagina

1-10 van 76 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

1-10 van 76 producten

Van hoog naar laag sorteren

Meer over Darmgezondheid

Spijsvertering

Wat is het? De spijsvertering is het proces waarbij voeding wordt afgebroken tot kleine deeltjes die het lichaam kan opnemen. Dit proces doorloopt verschillende organen, van de mond tot de endeldarm, en wordt ondersteund door enzymen. De spijsvertering neemt enkele uren in beslag.


De Rol van Darmen

Voeding en Vertering In de dunne darm wordt voedsel afgebroken tot voedingsstoffen die via de darmwand in het bloed worden opgenomen. Ongedigereerd voedsel bereikt de dikke darm, waar de laatste bruikbare stoffen worden geëxtraheerd. De darmen herbergen een diverse populatie bacteriën, bekend als darmflora of microbioom, die cruciaal is voor een goede stoelgang en een gezond immuunsysteem.


Verstoorde darmfunctie en gezondheid

Een verstoorde darmfunctie kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de algehele gezondheid. Ongeveer één op de vijf Nederlanders ervaart darmproblemen, vaak veroorzaakt door factoren als stress, medicatie, gebrek aan beweging en Westerse voedingsgewoonten.


Voeding, supplementen en darmgezondheid

De juiste voeding is cruciaal voor een goed functionerend darmstelsel. Bij darmklachten kan een supplement ondersteuning bieden.


Probiotica voor balans

Probiotica zijn bacteriën die de darmwerking positief beïnvloeden. Stress kan de darmflora verstoren, en probiotica supplementen bevatten levende bacteriën die kunnen helpen om het microbioom in balans te brengen.


Prebiotica: voeding voor darmbacteriën

Prebiotica zijn onverteerbare voedingsstoffen die de dikke darm bereiken en als voedingsbron dienen voor het microbioom. Vezels, zoals die in groenten, fruit, noten en zaden, zijn voorbeelden van prebiotica.


Voeding en supplementen voor darmgezondheid

Een gezonde levensstijl, inclusief vezelrijke voeding en voldoende water, kan de darmflora in evenwicht houden. Mattisson biedt verschillende vezelrijke producten, probiotica supplementen en kruiden die de darmwerking ondersteunen.