Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Chlorofyl. Klik hier.
Belangrijke veiligheidswaarschuwing: Chlorofyl. Klik hier.
Gebruik de keuzehulp om de juiste vezels te vinden voor jouw behoeftes.
Agave tequilana (ook wel de ‘blauwe agave’ genoemd) is een agave met blauwgrijze bladeren. De “blauwe” agave cactus groeit op een hoogte van 1.500 meter in Mexico. Het duurt 6-7 jaar voordat de plant volgroeid is en er geoogst kan worden. Het is zo goed als smaak- en kleurloos en geeft een romige textuur aan voedsel.
Agave-inuline is een prebiotische vezel die wordt gewonnen uit de wortel van de blauwe agaveplant (dezelfde plant die wordt gebruikt voor het maken van tequila). Het is een oplosbare vezel en behoort tot de fructanen, een groep van complexe koolhydraten die bestaan uit fructoseketens. Inuline is een zogenaamde prebiotica en bestaat voor 88% uit vezels die niet door de dunne darm worden opgenomen.
Voedingsvezels zijn een type koolhydraten die je lichaam niet kan verteren of opnemen. In plaats van energie te leveren, spelen ze een cruciale rol in de spijsvertering en darmgezondheid. Ze komen voor in plantaardige voeding zoals groenten, fruit, peulvruchten, noten en volkoren granen.
Er zijn twee hoofdtypen vezels:
Ons huidige dieet bevat minder vezels dan traditionele diëten door de toename van bewerkte voeding en de afname van volkoren producten, peulvruchten, groenten en fruit. Bewerkte voedingsmiddelen, zoals witbrood en fastfood, verliezen tijdens de verwerking hun vezelrijke bestanddelen. Daarnaast worden snelle, kant-en-klare maaltijden vaak verkozen boven verse, onbewerkte ingrediënten. Ook gefermenteerde en vezelrijke voedingsmiddelen, die vroeger een vast onderdeel waren van de voeding, zijn minder aanwezig. Door meer volkoren producten, groenten, fruit en peulvruchten te eten en onbewerkte voeding te kiezen, kun je eenvoudig je vezelinname verhogen.
Wanneer je te weinig voedingsvezels binnenkrijgt, kunnen er buik- darmklachten ontstaan. De meest voorkomende klachten zijn obstipatie, diarree en een spastische dikke darm. Het advies is om dagelijks 30 tot 40 gram vezels te eten.
Agave inuline is veelzijdig in gebruik. Meng 1-2 theelepels door water, thee, koffie of smoothies. Voeg het toe aan yoghurt, havermout of ontbijtgranen, of roer het door zuivelproducten. Daarnaast is het ideaal voor bakken en koken, waar het dankzij de lichtzoete smaak kan dienen als natuurlijke zoetstof in baksels.
Agave inuline is korter van keten dan bijvoorbeeld inuline uit cichorei, waardoor het milder is voor de darmen en minder kans op gasvorming geeft. Mensen met een gevoelige spijsvertering kunnen agave inuline soms beter verdragen.
Ja, agave inuline heeft een lage glycemische index en wordt langzaam afgebroken, waardoor het de bloedsuikerspiegel minder beïnvloedt dan gewone suikers.
1-2 x daags 1 theelepel (ca. 2,5 g) toevoegen aan maaltijd of drinken. Verlaag de dosering bij winderigheid/flatulentie, een opgeblazen gevoel of diarree. Product zo veel mogelijk droog, licht- en luchtdicht bewaren.
Koel, droog en gesloten bewaren. Buiten bereik van kinderen houden.
Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.
Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.
ingrediënten | 100% Biologische inuline (van agave plant).
|
---|---|
voedingswaarde per | 100 g |
energie | 1313 kJ / 313 kcal |
vet | 0 g |
vet waarvan verzadigd | 0 g |
koolhydraten | 97 g |
waarvan suikers | 9 g |
eiwitten | 0 g |
vezels | 88 g |
zout | 0.05 g |
inhoud | 200 g |
---|---|
Productkenmerk | Biologisch, Vegan |
EAN-code | 8717677963706 |
SKU | MT4102 |
land van herkomst | Mexico |
allergenen | Allergenen vrij |