20% korting op multivitamines met code: Multi20. Shop nu!

Groene Bliss balls met Matcha en Pistache

Groene Bliss balls met Matcha en Pistache

Ben jij als echte matcha fan opzoek naar inspiratie voor een gezonde snack? Lees dan snel verder, want hieronder delen we het perfecte recept voor jou!

 

Wat is Matcha?

Matcha is een verfijnde groene thee die wordt verkregen uit speciaal gekweekte theeplanten, bekend als Camellia sinensis. De oorsprong van deze plant ligt in Japan, waar het vele jaren geleden werd ontdekt. Voordat de theeplanten worden geoogst, ondergaan ze een schaduwproces om de productie van chlorofyl te stimuleren. Chlorofyl geeft de bladeren hun kenmerkende groene kleur en levert de Matcha een unieke smaak. Naast chlorofyl bevat Matcha ook aanzienlijke hoeveelheden van het aminozuur L-theanine. Hoewel Matcha traditioneel wordt gebruikt in thee, zien we het tegenwoordig ook steeds vaker in koffie, smoothies en bakrecepten. 

Wat is pistache?

Pistache verwijst naar zowel de boom als de noten die door de boom worden voortgebracht. De pistacheboom, ook bekend als Pistacia vera, is een kleine boom die behoort tot de cashewfamilie en oorspronkelijk afkomstig is uit Centraal-Azië. De pistachenoten hebben een harde schaal die openbarst wanneer ze rijp zijn. De noten zelf zijn groen van kleur en hebben een subtiele zoete smaak. Je kunt de pistachenoten gewoon zo eten of verwerken in je favoriete gerechten. Pistachenoten bevatten diverse voedingsstoffen, waaronder gezonde vetten, eiwitten, vezels en vitamines.

 

 


Wat zijn bliss balls?

Bliss balls, ook bekend als energy balls, zijn kleine ronde snacks die bestaan uit diverse gezonde ingrediënten. Deze gezonde snacks worden vaak samengesteld met noten, gedroogd fruit en ingrediënten zoals havermout of kokosnoot. Het aantrekkelijke aan bliss balls is dat ze eenvoudig te bereiden zijn, omdat bakken niet nodig is. Ontdek hier een alternatief recept voor heerlijke en gezonde bliss balls. 


Matcha bliss balls

Deze bliss balls hebben een uniek smaakprofiel dankzij de Matcha en de bereiding is eenvoudig én leuk. Volg de onderstaande stappen en trakteer jezelf op een heerlijk en gezond tussendoortje.

Ingrediënten:

  • Handje cashewnoten
  • Half handje gepelde pistachenoten
  • 12 medjool dadels, ontpit
  • ¼ kopje geraspte kokosnoot
  • 2 theelepels Matcha poeder
  • 1 eetlepel kokosolie
  • Paar grof gehakte pistachenoten

Bereidingswijze:

  1. Stop de cashewnoten, pistachenoten, medjool dadels, geraspte kokos, Matcha en kokosolie in een blender of keukenmachine en mix goed.  
  2. Maak van het mengsel 15 kleine balletjes
  3. Rol vervolgens de balletjes door de grof gehakte pistachenoten en druk deze in de balletjes.  
  4. Optioneel: dip de balletjes in gesmolten chocolade. De smaak van chocolade gaat goed samen met de matcha en pistache.  
  5. Zet 15 minuten in de koelkast.

Eet smakelijk!