Kleurrijk ontbijt: Sinaasappel chiapudding

Kleurrijk ontbijt: Sinaasappel chiapudding

Chiazaad, een populaire voedingsstof, wordt gebruikt in diverse gerechten. Een favoriet is chiapudding, een eenvoudig te maken ontbijt of snack. Ontdek hier meer over chiazaad en een heerlijk recept voor sinaasappel chiapudding.

 

Wat is chiazaad?

Chiazaad is afkomstig van de plant salvia hispanica en behoort tot de muntfamilie. Het zijn kleine ovale zaadjes die oorspronkelijk werden verbouwd in Midden en Zuid-Amerika. Chiazaad heeft een hoog gehalte aan vezels, eiwitten, antioxidanten en omega-3 vetzuren. Chiazaadjes worden daarom beschouwd als een echte superfood. De zaadjes hebben een neutrale smaak en worden veel gebruikt in de keuken. Zo worden ze vaak gebruikt in smoothies, pudding, ontbijtgranen en yoghurt. Lees hier meer over chiazaad.

 

Wat is chiapudding?

Chiazaad krijgt een gelachtige substantie als het in contact komt met water of andere vloeistoffen. Zo kan je bijvoorbeeld heel makkelijk pudding maken met chiazaad. Je laat de zaadjes weken in melk, plantaardige melk of vruchtensap. De zaadjes absorberen dan het vocht en krijgen een gelachtige structuur, een soort pudding. 

Sinaasappel chiapudding

Ben je gek op gezonde ontbijtjes en houd je van de friszoete smaak van sinaasappel? Dan is dit sinaasappel chiapudding recept echt iets voor jou. Het is een voedzaam en fris ontbijt en een goed begin van de dag. Kies zelf een soort yoghurt.  

 

Ingrediënten:

  • 350 ml sinaasappelsap
  • 2 el plantaardige yoghurt
  • 1 tl siroop
  • 4 el chiazaad
  • Halve tl vanille- extract
  • Yoghurt als topping
  • Rasp van 1 sinaasappel 

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten behalve de yoghurt en sinaasappel in een kom en roer goed door elkaar. Dek de kom af en zet in de koelkast voor een paar uur (of de hele nacht).
  2. Schep de chiapudding in een glas of bakje en garneer met yoghurt en rasp van de sinaasappel  

Bekijk onze receptenpagina voor meer receptideeën met chiazaad of andere superfoods.