Magnesium Citraat Malaat Capsules 78 mg - 120 capsules

Magnesium Citraat Malaat Capsules 78 mg - 120 capsules

Voeg toe aan verlanglijst
€ 18,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €35,-
  • Voor 14:30 besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • De beste kwaliteit supplementen en superfoods
  • Advies op maat
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Magnesium Citraat Malaat speelt een rol bij het behouden van sterke spieren, activeert je natuurlijke energie in het lichaam en draagt bij aan fitheid. Deze capsules bevatten 78 mg elementair magnesium.

Wat is Magnesium?  

Magnesium is een mineraal dat nodig is voor veel processen in het lichaam. Het draagt bij aan een normale werking van de spieren, speelt een rol bij de overdracht van zenuwprikkels en is betrokken bij het geheugen en het concentratievermogen. Rijke bronnen van magnesium zijn cacao, groene bladgroente, noten, dadels, pruimen en avocado.  

Een magnesiumtekort komt tegenwoordig steeds vaker voor. Stress kan hierbij een rol spelen, aangezien het lichaam in tijden van stress veel magnesium gebruikt. Er zijn ook geneesmiddelen die de magnesium status verlagen. Klachten die horen bij een tekort aan magnesium zijn krampen, vermoeidheid, verstopping, angst en onrust.  

Wat is Magnesium Citraat?  

Magnesium citraat is een samenstelling van magnesium en de citraat (citroenzuur zout). Door deze organische binding kan de magnesium goed worden opgenomen door het lichaam en is magnesium citraat goed geschikt als voedingssupplement. Magnesium citraat wordt vooral goed opgenomen door de weefsels en spieren en is daarom ideaal voor sporters. Magnesium citraat ondersteunt een gezonde werking van de spieren, ondersteunt het energieniveau en draagt bij tot een normale werking van het zenuwstelsel.  

Wat is Magnesium Malaat?  

Magnesium malaat is een binding van het mineraal magnesium aan organisch appelzuur. Appelzuur kan gebruikt worden in de citroenzuurcyclus, die bijdraagt aan de vorming van ATP (energie). Deze organisch gebonden vorm van magnesium wordt beter opgenomen dan anorganisch gebonden vormen van magnesium, zoals magnesiumoxide of magnesiumsulfaat. Daarnaast zorgt de binding met appelzuur voor minder maag-darmklachten. Magnesium malaat wordt goed opgenomen door de spieren en ondersteunt een gezonde spierwerking. Ook ondersteunt deze magnesiumvorm bij vermoeidheid.  

Vitamine B6  

De toevoeging van B6 in de vorm van P-5-P (Pyridoxaal-5- Fosfaat) verhoogt de opname van het magnesium. Daarnaast helpt B6 bij vermoeidheid en levert het een bijdrage aan de energievoorziening in de spieren.  
 

Aanbevolen gebruik

Gebruik en bewaren

1-2 x daags 2 capsules innemen met een glas water. De aanbevolen dosering niet overschrijden.

Koel, droog en afgesloten bewaren. Buiten bereik van kinderen houden.

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn. Buiten bereik van kinderen houden.

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediëntenMagnesium Citraat Malaat, Rijstvlies extact (antiklontermiddel), Pyridoxaal-5-fosfaat (Vitamine B6), HMPC capsule (huls).
voedingswaarde per2 capsules. % = referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal).
Magnesium Citraat Malaat662 mg
waarvan elementair Magnesium86 mg 23%
vitamine B6525 µg 38%

Specificaties

Meer informatie
inhoud120 caps
ProductkenmerkVegan
EAN-code8720791840440
SKUMT2327
allergenenAllergenen vrij

Reviews