GRATIS Living Lemonade bij elke bestelling vanaf €25! Shop nu

MSM 800mg - 180 capsules

MSM 800mg - 180 capsules

€ 18,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Op werkdagen voor 15:00 besteld, volgende dag in huis
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is MSM?

MSM (MethylSulfonylMethaan) is een in water oplosbare, organische vorm van zwavel die voorkomt in al het leven op aarde. Zwavel is een belangrijke bouwsteen voor het lichaam en bij gebrek aan deze stof kan het lichaam minder goed functioneren. 

We krijgen MSM binnen via voeding als vers fruit en verse groenten, waar het in kleine hoeveelheden wordt aangetroffen. Echter gaat door de bereiding van onze voeding veel zwavel verloren. Daarnaast gaat naarmate de leeftijd stijgt, de hoeveelheid MSM in het lichaam achteruit. Een langdurig zwavelgebrek kan leiden tot negatieve gevolgen voor belangrijke lichaamsfuncties.

Werking MSM

MSM is een onderdeel van bijna alle eiwitten in ons lichaam en is daarom onmisbaar voor de synthese van collageen en de structuur van bindweefsel en kraakbeen. Zwavel zorgt voor disulfidebruggen, die zorgen voor de elasticiteit en structuur van ons lichaam. MSM vind je daarom ook vaak terug in glucosamine supplementen.

Goed voor huid, haar en nagels

MSM (Zwavel) stimuleert de aanmaak van collageen in ons lichaam. Een tekort aan collageen kan er voor zorgen dat de huid sneller veroudert en minder elastisch wordt. MSM is dus goed voor de gezondheid van huid, haar en nagels.*

Gewrichten, pezen en ligamenten

MSM ondersteunt een goede werking en vermindert ontstekingen van gewrichten, pezen en ligamenten* en kan de regeneratie van het kraakbeen ondersteunen.*

PH waarde

MSM ondersteunt een goede PH waarde van het lichaam. De PH waarde zegt iets over de mate waarin een lichaam verzuurd is. Wanneer een lichaam verzuurd is kan er sprake zijn van chronische ontstekingsklachten.

Spijsvertering

MSM ondersteunt een gezonde spijsvertering*, gezonde maag*, kan de peristaltiek van de darmen bevorderen* en ondersteunt een gezond immuunsysteem.*

Aanbevolen gebruik

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website vermeld. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen. Bij vragen of opmerkingen mag u uiteraard ook met ons mailen; info@mattisson.nl of bellen 030-6017378.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

Gebruik en bewaren

1-2x daags 1-3 vegetarische capsules tijdens of na de maaltijd innemen met water. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Koel, droog en afgesloten bewaren. Buiten bereik van kinderen houden. Een voedingssupplement is geen vervanging voor gevarieerde voeding.

Ingrediënten

Meer informatie
ingrediënten MSM
voedingswaarde per vegetarische capsule
MSM 800 mg

Specificaties

Meer informatie
inhoud 180 caps
Productkenmerk Vegan
EAN-code 8717677968374

Reviews