MSM 800mg - 180 capsules

MSM 800mg - 180 capsules

€ 18,95

De beste service

  • Gratis verzending vanaf €30,-
  • Voor 14 uur besteld, zelfde werkdag verstuurd
  • Al 20 jaar het vertrouwde merk

Beschrijving

Wat is MSM?

MSM (Methylsulfonymethaan) is een natuurlijk organische vorm van zwavel dat in het gehele lichaam voorkomt maar ook in sommige verse rauwe groenten en fruit. Helaas gaat veel van deze zwavel in groenten verloren door de bereiding. Een langdurig zwavelgebrek kan negatieve gevolgen hebben voor belangrijke lichaamsfuncties.

Belangrijk voor allerlei lichaamsfuncties

De zwavel in MSM is essentieel voor bepaalde lichaamsfuncties. Het is een onderdeel van bijna alle eiwitten in ons lichaam. Zwavel zorgt voor de disulfidebruggen, die zorgen voor de elasticiteit en de structuur in ons lichaam. Daarom vind je MSM vaak gecombineerd met in glucosamine supplementen.

Goed voor huid, haar en nagels

MSM (Zwavel) stimuleert de aanmaak van collageen in ons lichaam, een tekort aan collageen kan er voor zorgen dat je huid sneller veroudert en minder elastisch wordt. MSM is dus goed voor de gezondheid van huid, haar en nagels.*

Gewrichten, pezen en ligamenten

MSM ondersteunt een goede werking en vermindert ontstekingen van gewrichten, pezen en ligamenten.* Kan de regeneratie van ons kraakbeen ondersteunen.*

PH waarde

MSM ondersteunt een goede PH waarde van het lichaam. De PH waarde zegt iets over de mate waarin een lichaam verzuurt is. Dat wordt bepaald op een schaal van 0 – 14. Waarin 0 zeer zuur is en 14 zeer basisch. Wanneer een lichaam verzuurd is kan er sprake zijn van meer chronische ontstekingsklachten.

Spijsvertering

MSM ondersteunt een gezonde spijsvertering*, gezonde maag*, kan de peristaltiek van de darmen bevorderen* en ondersteunt een gezond immuunsysteem.*

Aanbevolen gebruik

Opmerking

Mattisson heeft veel vertrouwen in de producten die zij aanbiedt. Op basis van de EFSA database hebben we zoveel mogelijk toegestane informatie op de website te vermeldt. Wettelijk gezien mogen wij geen (complete) informatie verstrekken over de toepassingen van onze producten. Voor meer informatie kunt u altijd een orthomoleculair therapeut raadplegen. Bij vragen of opmerkingen mag u uiteraard ook met ons mailen; info@mattisson.nl of bellen 030-6017378.

Veiligheid

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

*Geoorloofde EFSA claims

**Voorlopig toegestane EFSA claims (on hold)

Gebruik en bewaren

1-2x daags 1-3 vegetarische capsules tijdens of na de maaltijd innemen met water. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Koel, droog en afgesloten bewaren. Buiten bereik van kinderen houden. Een voedingssupplement is geen vervanging voor gevarieerde voeding.

Ingrediënten

Meer informatie
inhoud 180 caps
ingrediënten MSM, vegetarische capsule.
* % RI: Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal)
voedingswaarde per vegetarische capsule
MSM 800 mg